top of page

Gastronominės patirtys už Vilniaus: 6 restoranai, ruošiantys degustacines vakarienes

Degustacinė vakarienė – tai kulinarinė kelionė, kelioms valandoms leidžianti pasinerti į subtiliausius skonius. Tai maža šventė, kuri savo detalėmis, improvizacijomis ir atradimais gerokai skirsis nuo įprastos vakarienės restorane. VMGonline.lt kartą sudarė sąrašą vietų Vilniuje, siūlančių degustacines vakarienes.

Atšilus orams siūlome keliauti už sostinės ribų. Trumpai pristatome 5 restoranus Lietuvoje, kuriuose galite praleisti skonio nuostabos pripildytus vakarus.


„Moon“ (Birštonas)

Restoranas „Moon“ kartu su vienu geriausių šefų Lietuvoje, Dariumi Dabrovolsku, pirmieji į Birštoną atvežė degustacines vakarienes. Rengiamos kiekvieną šeštadienį, šios vakarienės yra išskirtinė kassavaitinė maisto patirtis. Kartu restoranas garsėja išskirtinai aukšto lygio aptarnavimu bei vyno kortą išmanančiais padavėjais.

Atsižvelgiant į sezonines gėrybes, degustacinės vakarienės meniu vidutiniškai keičiasi kas 1-1,5 mėn.

Adresas: Karalienės Barboros al. 2, Birštonas


Augustės Tamulytės ir Roberto Daskevičiaus nuotr.


Vila „Komoda“ (Palanga) 

Viloje „Komoda“ yra įsikūręs viešbutis, restoranas ir baras. Virtuvėje sukasi pasaulinio garso šefas Martyn Meid (Martynas Meidus), jo braižas – koncentracija. Ne tik į skonį, bet ir į pagrindinę patiekalo natą.

Taigi, degustacinė vakarienė tikrai sukels stiprias emocijas ir bus nepamirštama. Į šią degustaciją sudedami visi sezono atradimai: du užkandžiai, karšti mėsos bei žuvies patiekalai, intarpinis užkandis, desertas, petit four.

Adresas: Meilės al. 5, Palanga


Valerijos Stonytės nuotr.


„Monai“ (Klaipėda)

Šis restoranas visuomet stengiasi kurti namų jaukumo ir šilumos jausmą, kartu bandydamas nustebinti netikėtais skoniais. Nuo svečių virtuvės šefus skiria stiklinė pertvara, ir tai kuria pasitikėjimo atmosferą. Virtuvėje netrūksta eksperimentų su skoniais, tekstūromis ir spalvomis, o meniu, kaip ir kituose minėtuose restoranuose, kuriamas atsižvelgiant į metų laikus.

Užsisakydami degustacinę vakarienę, specialų meniu iš anksto suderinsite kartu su šefu Vytautu Samavičiumi. Išskirtinis aptarnavimas, šefo kūrybinis potencialas ir subtili elegancija lėkštėse – visa tai sukurs išskirtinę patirtį šiame restorane.

Adresas: Liepų g. 4, Klaipėda


Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


„Monte Pacis“ (Kaunas) 

Jei nuspręsite išbandyti degustaciją šiame restorane, jaukus vakaras ir šalia esančio barokinio Pažaislio vienuolyno kuriama romantiška atmosfera – garantuota. „Monte Pacis“ meniu yra sumoderninta lietuvių virtuvės klasika. Restorano šefas Rokas Vasiliauskas ne tik vadovauja virtuvės komandai, pats perka produktus turguje, bet ir nuolat eksperimentuoja, todėl kasdien gimsta nauji patiekalai ir jų variacijos.

Degustacinės vakarienės „Monte Pacis“ – tarsi spektaklis. Siūloma pagrindinė 9 patiekalų degustacija, kaip teigia pats šefas, atspindi vieningą ir ugningą virtuvės komandos profesionalumą ir patirtis, modernėjančias technologijas ir net Pažaislio istoriją.

„Tikiuosi, kad besimainantys skoniai, aromatai, vaizdai lėkštėse, malonūs siurprizai neprailgs ir tikrai primins gerą spektaklį. Na, o skubantiems pasiūlysime trumpesnį, 3 patiekalų meniu”, – kviečia Rokas.

Adresas: T. Masiulio g. 31, Kaunas


Valerijos Stonytės nuotr.


„Uoksas“ (Kaunas)

Šiame restorane degustacinę vakarienę rinktis verta, jei svarstote, kokiu gi nauju veidu galėtų pasirodyti vietinė virtuvė. Restoranas renkasi vietinius, sezoninius Baltijos regiono produktus. „Uokse“ valgiaraštis kinta drauge su metų laikais ir per sezoną – net ne kartą.  Nei vienas patiekalas į meniu nesugrįžta, nes šefas Artūras Naidenko nemėgsta kartotis, ir nuolat ieško naujų produktų, tiekėjų, naujų technikos išpildymo būdų.

Patiekalai nėra iš anksto pasirenkami – vakarienės metu ragausite sezono patiekalų naujienas, kurias pristatys virtuvės šefas.

Adresas: Maironio g. 28, Kaunas




„Palangos SPA“ restoranas (Palanga)

Daugiau nei 14 metų veikiantis restoranas į degustacines vakarienės pakvietė visai neseniai, kai du šefai Ernestas Viršilas ir Raimundas Dambrauskas suvienijo jėgas virtuvėje.

„Aš esu senosios virtuvės atstovas, – pripažįsta Ernestas Viršilas. – Jei reikia kepti, kepu keptuvėje, naudoju sviestą. Bet puikiai suprantu, kad mums svarbu pritraukti ir naująją kartą, kuriai svarbi, pavyzdžiui, vizualizacija lėkštėje. Taigi, su Raimundu suvienijome savo jėgas. Geriausias to pavyzdys – mūsų restorane organizuojamos degustacijos.“

Degustacinės vakarienės restorane atsirado abiem šefams suvienijus jėgas, iki tol restorane nieko panašaus nebuvo. Šefo R. Dambrausko teigimu, jų iššūkis yra lavinti svečių skonį ir skonio prasme supažindinti su pajūriu. Be to, jo nuomone, labai svarbu, kad visos detalės lėkštėje turėtų savo paskirtį – vaizdas ir skonis privalo derėti.

„Mūsų restoraną žmonės turi aplankyti dėl to, kad pajaustų tikrąjį Palangos skonį. Mūsų negalima lyginti su Vilniumi ir Kaunu, esame unikalūs. Žinoma, esame lankstūs abiem publikoms – tiek lojaliems svečiams, tiek pasiilgusiems naujovių. Kaip jau minėjo Ernestas, turime ir tokių svečių, kurie kaskart apsistoję nori gauti tą patį patiekalą. Ir gauna“, – pabrėžia virtuvės šefas.

R. Dambrauskas pasakoja, kaip su komanda eina į pakrantę rinkti dumblių ir kaip jo virtuvėje randa vietą kankorėžiai ar kerpės. Anot jo, labai svarbu, kad sėdėdami „Palangos SPA“ restorane svečiai jaustų vietos dvasią ir kad tai nebūtų eilinis pasisėdėjimas restorane.

„Mano patiekalai gimsta eksperimentuojant, nėra vienos krypties, kuria aklai sekčiau. Nors man artima skandinaviška virtuvė. Tad daug ingredientų naudojame iš vietinės gamtos, pavyzdžiui, spaudžiame aliejų iš spyglių, rūkome tuną eglės šakose“, – sako R. Dambrauskas.


Adresas: Birutės al. 60, Palanga


Pasimėgaukite!

Naujausi įrašai

bottom of page