Gastronominės patirtys už Vilniaus: 6 restoranai, ruošiantys degustacines vakarienes

Degustacinė vakarienė – tai kulinarinė kelionė, kelioms valandoms leidžianti pasinerti į subtiliausius skonius. Tai maža šventė, kuri savo detalėmis, improvizacijomis ir atradimais gerokai skirsis nuo įprastos vakarienės restorane. VMGonline.lt kartą sudarė sąrašą vietų Vilniuje, siūlančių degustacines vakarienes.

Atšilus orams siūlome keliauti už sostinės ribų. Trumpai pristatome 5 restoranus Lietuvoje, kuriuose galite praleisti skonio nuostabos pripildytus vakarus.


„Moon“ (Birštonas)

Restoranas „Moon“ kartu su vienu geriausių šefų Lietuvoje, Dariumi Dabrovolsku, pirmieji į Birštoną atvežė degustacines vakarienes. Rengiamos kiekvieną šeštadienį, šios vakarienės yra išskirtinė kassavaitinė maisto patirtis. Kartu restoranas garsėja išskirtinai aukšto lygio aptarnavimu bei vyno kortą išmanančiais padavėjais.

Atsižvelgiant į sezonines gėrybes, degustacinės vakarienės meniu vidutiniškai keičiasi kas 1-1,5 mėn.

Adresas: Karalienės Barboros al. 2, Birštonas


Augustės Tamulytės ir Roberto Daskevičiaus nuotr.


Vila „Komoda“ (Palanga) 

Viloje „Komoda“ yra įsikūręs viešbutis, restoranas ir baras. Virtuvėje sukasi pasaulinio garso šefas Martyn Meid (Martynas Meidus), jo braižas – koncentracija. Ne tik į skonį, bet ir į pagrindinę patiekalo natą.

Taigi, degustacinė vakarienė tikrai sukels stiprias emocijas ir bus nepamirštama. Į šią degustaciją sudedami visi sezono atradimai: du užkandžiai, karšti mėsos bei žuvies patiekalai, intarpinis užkandis, desertas, petit four.

Adresas: Meilės al. 5, Palanga