Gardžioji sicilietiška daržovių kaponata (Receptas)

Kaponata – gardus ir daržovingas sicilietiškas patiekalas, kurį gaminti su ZYLE virtuvės pagalbininkais – vienas malonumas. Puikus receptas vakarienei.


daržovių kaponata, receptas
VMG nuotr.

Daržovių kaponatai pagaminti reikia:

  • 1 paprikos

  • 1 saliero lapkočio

  • 100 g baklažano

  • 1 svogūno

  • 1 pomidoro

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 saujos petražolių

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų kaparėlių

  • 1 šaukšto rudojo cukrus

  • 3 šaukštų žaliųjų alyvuogių

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Keleto bazilikų lapelių

  1. Papriką, salierą, baklažanus, svogūną ir pomidorą supjaustykite kubeliais, česnakus ir petražoles susmulkinkite ant ZYLE pjaustymo lentelės.

  2. Į įkaitintą keptuvę pilkite alyvuogių aliejų, sudėkite salierus, baklažanus ir kepkite apie 1–2 min., sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės kaitros, nuolat maišant, apie 4–5 min. arba kol svogūnai suminkštės. Sudėkite paprikas, pomidorus ir troškinkite apie 10 min.

  3. Sudėkite kaparėlius, rudąjį cukrų, druską, pipirus, alyvuoges, smulkintas petražoles, viską išmaišykite ir troškinkite 1 min. Patiekite pasirinktame inde, papuoškite bazilikų lapeliais.

Video receptas:


Skanaus!