top of page

Lengvas malonumas: varškės spurgų želė tortas (Receptas)

Tik varškė, sausainių trupiniai ir braškės. Toks paprastas ir lengvas receptas, kad pagamins net vaikai.

O rezultatas toks gundantis, kad tiktų net vestuvių vaišėms.

Želė tortas, varškės spurgos, Alfo Ivanausko receptas
Shutterstock.com nuotr.

8-10 porcijoms


Varškės spurgų tortui pagaminti reikia:

  • 550 g 9 % riebumo varškės

  • 5 šaukštų cukraus miltelių

  • 1 šaukštelio vanilės

  • ½ pakelio sausainių GAIDELIS „Kondensuotas"

  • 2 saujų šviežių braškių

  • 2 pakelių (77 g) želės

  • 800 ml vandens

1. Varškę sutrinkite su cukraus milteliais ir vanile.

2. Sausainius susmulkinkite ir sumaišykite su varške.

3. Želę ištirpinkite karštame vandenyje.

4. Į kekso formą įpilkite truputį paruoštos želės. Formą įstatykite į šaldytuvą, kad želė truputį sustingtų. Ant viršaus suberkite pusę braškių (jei didelės, perpjaukite) ir užpilkite želės, kad semtų uogas. Vėl statykite formą į šaldytuvą. Iš varškės masės suformuokite nedideles spurgas. Kai želė beveik sustings, sudėkite paruoštas spurgas. Vėl pilkite želę, kad semtų spurgas, ir statykite į šaldytuvą. Želei beveik sustingus suberkite likusias braškes ir likusią želę. Kelias valandas palaikykite tortą šaldytuve.

5. Formą įstatykite į karšto vandens vonelę, truputį palaikykite ir išverskite.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page