Kaip greitai pasigaminti lengvų ir gaivių pyragaičių? Išbandykite receptą, kuriam reikės avižinių sausainių, uogų ir želė.
Uogų želė pyragaičiai – puiki vasariška kompozicija!
![uogų želė pyragaičiai, Alfo Ivanausko receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_5b7a192e7c8e409b9783edb3c0ae8d5f~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_141,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_5b7a192e7c8e409b9783edb3c0ae8d5f~mv2.jpg)
Želė pyragaičiams pagaminti reikia:
200 g avižinių sausainių
2 šaukštų VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“
500 ml vandens
1 pakelio DR. OETKER miško uogų skonio želė
1 saujos šviežių uogų
Keleto mėtų lapelių
![uogų želė pyragaičiai, Alfo Ivanausko receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_c62d564789f345b2b7f65d89088d30e6~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_137,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_c62d564789f345b2b7f65d89088d30e6~mv2.jpg)
Sausainius sutrinkite su VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“ iki trupinių masės, sudėkite į kepimo formeles ir kepkite orkaitėje 160 °C, apie 10 min., kol gražiai karamelizuosis ir apskrus. Iškepus atvėsinkite, kad sustingtų.
Vandenį užvirkite, nukėlus nuo kaitros įmaišykite DR. OETKER miško uogų skonio želė, supilstykite į norimas formeles, sudėkite uogas ir sausainių padelius, atvėsinkite šaldytuve, kol sustings.
Sustingusius pyragaičius palaikykite šiltame vandenyje, kad lengviau išsiimtų iš formelės.
Patiekite su šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.
Video receptas:
Skanaus!