Agurkų ir melionų gaiva kvepiančios lengvos salotos, priglaudusios šiek tiek pamarinuotas sultingas, grilyje keptas vištienos blauzdeles – šis patiekalas, kuris gali būti valgomas ir šiltas, ir šaltas, papuoš ir kasdienį, ir šventinį stalą. Tiesa, neilgai puoš – dings akimirksniu.
Laidą #AlfasVienasNamuose žiūrėkite čia
2 asm.
Agurkų ir melionų salotoms pagaminti reikia:
Pusės nedidelio meliono
Pusės ilgavaisio agurko
2 kivių
1 mėlyno svogūno
Šviežios mėtų šakelės (tinka pipirmėtė, bazilikas)
Padažui:
Kelių šaukštų OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus
Šlakelio baltojo vyno acto
Šaukštelio DANSUKKER cukraus sirupo
Šviežių mėtų šakelės
KOTANYI juodųjų pipirų
KOTANYI druskos arba KOTANYI čili pipirų su druska, jeigu mėgstate aštriau.
Vištienos vėrinukams pagaminti reikia:
350 g nukaulintos viščiukų blauzdelių mėsos
Marinatui:
1-2 šaukštų KIKKOMAN teryiaki padažo
Žiupsnelio KOTANYI azijietiškų prieskonių
Šaukšto OBELIŲ rapsų ir kanapių aliejaus
KOTANYI uoginės paprikos (suteiks ne tik skonio, bet ir spalvos)
2 česnako skiltelių
Žiupsnio KOTANYI kumino
Nulupkite meliono odelę (žiūrėkite, kad neliktų odelės žalios dalies, nes ji neskani) ir supjaustykite vaisių dailiomis, patogiomis valgyti riekelėmis.
Agurką galite pjaustyti ilgomis plonomis juostelėmis su daržovių skustuku: laikydami jį išilgai agurko. Vidinę agurko dalį, kuri labai vandeninga, palikite kitiems patiekalams gaminti, pavyzdžiui, agurkų šaltsriubei.
Esame įpratę kivį pjaustyti riekelėmis, bet šioms salotoms jį pjaustykite išilgai.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Į negilią lėkštę guldykite melionus, ant jų – agurkus, tada kivius ir svogūnus. Puoškite mėtomis, pipirmėtėmis ar bazilikais.
Mėtą padažui susmulkinkite, visus padažo ingredientus sumaišykite. Salotas padažu apšlakstykite prieš patiekiant, kai jau bus iškepusi vištiena.
Įjunkite ZYLE grilį ir paruoškite marinatą vištienai: česnaką sutarkuokite, visus ingredientus sudėkite/suberkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Marinatu užpilkite vištieną ir lengvai mėsą pamasažuokite, kad marinatas geriau įsigertų.
Šiek tiek pasimarinavusius vištienos gabalėlius verkite ant iešmelių ir dėkite į grilį kepti. (Beje, taip paruoštą vištieną galima kepti ir orkaitėje, ir keptuvėje)
Iškeptus vištienos vėrinukus guldykite ant paruoštų ir padažu pagardintų salotų.
ALFO PATARIMAI
Agurkų, melionų ir kivių derinys yra tobulas. Agurkas yra neutralaus skonio, kivis suteikia rūgštelės, o melionas – saldumo. Salotose šie skoniai labai gerai susibalansuoja.
Šios salotos yra puikus įrodymas, kad kiviai tinka ne tik desertuose. Būtinai išbandykite kivio ir lašišos derinį. Receptą rasite čia.
Svogūnas myli ir kivį, ir agurką, tad jo šioms salotoms nepagailėkite.
Agurkų ir melionų salotas labai tiktų gardinti ir kalendra.
Šiose salotose tiktų ir arbūzas, tačiau melionas sukuria kiek įdomesnį skonį. Jeigu nusipirkote ne itin saldų melioną, neišgyvenkite – toks irgi puikiai tinka.
Melioną (ar arbūzą) rekomenduoju pjaustyti riekelėmis, nes kubeliais pjaustyti vaisiai ir daržovės labiau tinka mišrainėms.
Į vištienos marinatą įberkite žiupsnį kumino. Net jeigu jo nemėgstate, labai rekomenduoju pratintis prie jo skonio. Be to, gerina virškinimą.
Vėrinukams tinka ir vištienos krūtinėlė, tačiau blauzdelių mėsa įvairesnė, t. y. turi ir raumens, ir riebaliukų, todėl grilinti skaniau kaip tik ją.
Vištienos gabalėlius galima verti ir ant bambukinio, ir ant medinio iešmešlio, bet iš lauko parsineštos medžių šakelės atrodo itin originaliai. Prieš kepant, iešmelius palaikykite vandenyje.
Skanaus!
Comments