Labai pavasarinės, labai velykinės, nes gaiviai kvepia agurkais ir virtais kiaušiniais. Traškios, bet ir minkštos. Sočios ir tobulos. Palepinkite svečius ir save.

1–2 asm.
Gaminimo laikas: 25–30 min.
Marinuotų ir šviežių agurkų salotoms su vištiena pagaminti reikia:
2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO majonezo „Originalus“
1–2 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO marinuotų aštrių agurkėlių marinato
2 šaukštelių KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO krienų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1–2 šaukštų smulkintų krapų
2–3 saujų mėgstamų salotų lapų
½ ilgavaisio agurko
200 g keptos vištienos krūtinėlės
2 virtų kiaušinių
1 saujos KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO marinuotų aštrių agurkėlių
½ mėlynojo svogūno

KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO majonezą „Originalus“ sumaišykite su agurkėlių marinatu ir krienais. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais krapais.
Į lėkštę sudėkite salotų lapus ir juos apšlakstykite gautu padažu.
Šviežią agurką supjaustykite nedideliais gabalėliais, vištienos krūtinėlę – griežinėliais. Sudėkite ant salotų lapų.
Virtus kiaušinius supjaustykite griežinėliais, KĖDAINIŲ KONSERVŲ FABRIKO marinuotus aštrius agurkėlius – nedideliais gabalėliais, svogūną – skiltelėmis.
Viską sudėkite ant salotų, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais krapais.
Video receptas:
Skanaus.