top of page

Estai nustebino patys save

Beklaidžiojant Talino senamiestyje net nepagalvotum, kad viduramžių mūro sienos gali slėpti mažą rojaus kampelį. Restoranas „Leib Resto ja Aed“, arba „Duonos ir sodo restoranas“, gimė savininkams nusprendus, kad atėjo metas sukurti tokią vietą, kurioje jie norėtų valgyti patys. Tokia idėja pasiteisino – pamirškite apie staliuką čia, jei neužsirezervavote jo iš anksto.

Valerijos Stonytės nuotr.


Duona restorano pavadinime taip pat yra ne veltui. Šalia patiekalų yra patiekiama čia pat kepama rankų darbo duona. Restoraną įkūrę šefas Janno Lepik ir someljė Kristjan Peaske tikina dievinantys paprastą, bet „dvasingą“ maistą iš šviežiausių ingredientų. Taigi, jokių pretenzingų patiekalų ar išpūstų kainų.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Didžiausias jų dėmesys skirtas Estijai ir viskam, ką ši šalis gali pasiūlyti gastronominiam pasauliui. Taigi, restoranas bendradarbiauja su vietos ūkininkais, žvejais ir kitais gamintojais. Juokaujama, kad mažiausiai estiškas čia yra platus vyno ir alaus pasirinkimas.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Kainos

Užkandžiai: 8,5 – 12 Eur

Pagrindiniai patiekalai: 13 – 22 Eur

Desertai: 6 – 10 Eur

Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.


Naujausi įrašai

bottom of page