Egzotiški sultingi vištienos vėrinukai

Skanus, sultingas patiekalas-žaidimas šeimos vakarienei ar vakarėliui. Lengvas sultingų vištienos vėrinukų receptas.


Vištienos iešmeliai, Alfo receptas

#Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


4 asm.

Gaminimas 60 min.


Vištienos vėrinukams pagaminti reikia:

  • 4–5 česnako skiltelių

  • Arbatinio dydžio imbiero

  • 1 citrinos

  • 1 apelsino

  • 2 šaukštelių sezamų sėklų

  • 500 g šviežios vištienos filė

  • 1 saujos vyšninių pomidoriukų

  • Pusės ananaso

  • Pusės mango

  • 5 šaukštų padažo „Hoisin“

  • 5 šaukštų padažo „Sweet Asia“

  • 1 pasifloros

  • Kuokštelio mėtų ir bazilikų

  • 250 g kuskuso

  • 8 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • Aliejaus (kepti)

  • Druskos

  • Juodųjų pipirų

  1. Nulupkite česnako skilteles, imbierą. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sutarkuokite imbierą. Pusę česnakų atidėkite.

  2. Įtarkuokite citrinos ir apelsino žievelės. Įberkite sezamų sėklų, druskos, juodųjų pipirų ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Viską išmaišykite.

  3. Supjaustykite vištieną gabaliukais, kokius norėsite matyti ant iešmelių. Ir dėkite į česnakų ir imbierų marinatą, viską išmaišykite. Palaikykite apie 20–25 minutes.

  4. Pomidoriukus supjaustykite į dvi dalis (jei naudojate didesnius pomidorus, pjaukite į daugiau dalių). Suberkite su likusiais česnakais.

  5. Nupjaukite ananaso žievę ir supjaustykite jį vidutiniais gabaliukais, be vidurinės šerdies.

  6. Nulupkite mangą ir supjaustykite panašiais gabaliukais kaip ir ananasą.

  7. Pasiflorą perpjaukite pusiau ir išskobę dėkit