Džiovinti pomidoriukai itališkai su česnakiniu aliejumi (receptas)

Labai vasariškas skanaus ir sveiko pagardo, kuris tiks mažiems ir dideliems, receptas. Džiovinti pomidoriukai itališkai su česnakiniu aliejumi!


Džiovinti pomidoriukai itališkai su česnakiniu aliejumi, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Pagardui pagaminti reikia:

  • 500 g pomidoriukų

  • 3 skiltelių česnako

  • 200 ml geros kokybės alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio druskos

  • Keleto čiobrelio šakelių



  1. Supjaustykite pomidoriukus per pusę. Pabarstykite druska, čiobreliais. Pomidoriukus stenkitės pjaustyti vienodo dydžio puselėmis, kad tolygiai išdžiūtų. Perpjovus visada juos sudėkite pjūvio dalimi į viršų, kadangi pomidorai turi cukraus, tad jei bus apversti, cukrus karamelizuosis, prilips prie džiovyklės grotelių ir sunkiau išgaruos drėgmė.

  2. ZYLE vaisių ir daržovių pjaustyklėje nustatome 70–80 °C ir džiovinkite apie 4 val. Laiko trukmė priklauso nuo pomidorų dydžio.

  3. Kai pomidorai išdžius, dėkite juos į stiklainį sluoksniuodami. Dėkite pomidorus, pjaustytus česnakus ir užpilkite aliejumi. Taip kartokite, kol sudėsite visus pomidorus. Kai ant pomidorų užpilamas aliejus, tuomet jie „prisigeria“ ne tik aliejaus drėgmės, bet ir prisisotina visų skonių, aromatų ir padidėja jų apimtis, todėl nereikėtų stiklainio pridėti iki pat viršaus.

Video receptas:



Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg