top of page

Aštri į Meksiką nukelsianti pomidorų sriuba


aštri pomidorų sriuba, grilio patiekalai, Alfo Ivanausko recepai, grilio idėjos
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS NAMUOSE ir videoreceptą rasite ČIA


Reikia:

  • 3 avietinių KIETAVIŠKIŲ pomidorų

  • 1 raudonojo svogūno

  • 1 skiltelės šviežio česnako

  • 1 šviežios aitriosios paprikos

  • Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • Ryšelio šviežių kalendrų (galite keisti petražolėmis arba baziliku)

  • ½ žaliosios citrinos sulčių

  • Žiupsnelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • ½ pakelio „nachos“ traškučių

  • 2 saujų tarkuoto sūrio

  • 1 kupino šaukšto „nachos“ prieskonių

  • Šakelės mažų KIETAVIŠKIŲ pomidoriukų

1. Pomidorus perpjaukite pusiau ir dėkite ant gerai įkaitinto grilio.

2. Svogūną perpjaukite į tris dalis ir taip pat dėkite ant grilio.

3. Česnaką ir papriką smulkiai supjaustykite.

4. Kai apkeps viena pusė, pomidorus ir svogūnus apverskite. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite pipirais.

5. Į didelį dubenį sudėkite česnaką ir papriką.

6. Kalendras pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į dubenį.

7. Įpilkite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir įspauskite citrinos sulčių. Įberkite žiupsnelį cukraus.

8. Nulupkite keptų pomidorų odelę ir sudėkite į dubenį. Sutrinkite šakute arba virtuviniu smulkintuvu.

9. „Nachos“ sudėkite į kepimo indą. Ant jų suberkite tarkuotą sūrį.

10. Į dubenį su sriuba įberkite „nachos“ prieskonių.

11. Keptus svogūnus labai gerai pasmulkinkite peiliu arba sutrinkite ir sudėkite į sriubą.

12. Sriubą dar galite papildomai pašildyti.

13. Pomidoriukus sudėkite ant grilio ir palaukite, kol apkeps.

14. Pomidoriukus ir traškučius patiekite su sriuba. 



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page