Greitai pagaminamas, drėgnas ir labai gardus obuolių ir varškės sūrelių pyragas, kuriuo skanu pasigardžiuoti ir pusryčiams prie kavos ar arbatos, ir priešpiečiams, ir vakarienei.

6–8 porcijoms
Obuolių ir varškės sūrelių pyragui pagaminti reikia:
4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
50 g lydyto sviesto
6 varškės sūrelių su aguonomis
2 obuolių
1 šaukštelio prieskonių meduoliams (cinamonas, kardamonas, muskatas)
1. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi, kol nesijaus cukraus kristalų. Dalimis suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilkite lydytą sviestą ir suberkite prieskonius meduoliams. Užmaišykite vientisą tešlą.
2. Į kepimo formą supilkite pusę tešlos, suberkite kubeliais pjaustytus obuolius, laužytus sūrelius ir užpilkite likusią tešlą.
3. Statykite kepti į 185 °C orkaitę. Kepkite apie 30 min.
Gardžių atradimų.