Norite pasilepinti? Drėgno, puraus kekso su moliūgų tyre ir kakaviniu sluoksniu receptas.
![Dvispalvis moliūgų keksas, lengvas receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_4615bf468df74ac3b01830c9ef3842a4~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_160,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_4615bf468df74ac3b01830c9ef3842a4~mv2.jpg)
6–8 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 45-50 min.
Orkaitės t-ra 170 °C
Dvispalviam moliūgų keksui reikia:
2 kiaušinių
150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
100 ml aliejaus
250 ml moliūgų tyrės
180 g miltų + 20 g šviesiam sluoksniui
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
20 g tamsios kakavos kakaviniam sluoksniui
1. Paruoškite 24 cm skersmens apvalią arba 11 x 25 cm pailgą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
2. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER nerafi nuotu cukranendrių cukrumi iki šviesaus tiršto kremo. Nuolatos plakdami pamažu supilkite aliejų, po to nedidelėmis porcijomis dėkite moliūgų tyrę, gerai išmaišydami po kiekvienos. Suberkite 180 g miltų kartu su kepimo milteliais, druską. Išmaišykite. Padalinkite masę į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite likusius miltus, o į kitą – kakavą.
3. Pramaišiui dėkite abidvi tešlas į formą ir lengvai permaišykite mediniu iešmeliu. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 45 min.
4. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. 10 min. keksą aušinkite formoje, po to atsargiai išimkite ir aušinkite ant grotelių
Skanaus!