Dvispalvis moliūgų keksas

Norite pasilepinti? Drėgno, puraus kekso su moliūgų tyre ir kakaviniu sluoksniu receptas.


Dvispalvis moliūgų keksas, lengvas receptas

6–8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 45-50 min.

Orkaitės t-ra 170 °C


Dvispalviam moliūgų keksui reikia:

  • 2 kiaušinių

  • 150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 100 ml aliejaus

  • 250 ml moliūgų tyrės

  • 180 g miltų + 20 g šviesiam sluoksniui

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 20 g tamsios kakavos kakaviniam sluoksniui


1. Paruoškite 24 cm skersmens apvalią arba 11 x 25 cm pailgą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.

2. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER nerafi nuotu cukranendrių cukrumi iki šviesaus tiršto kremo. Nuolatos plakdami pamažu supilkite aliejų, po to nedidelėmis porcijomis dėkite moliūgų tyrę, gerai išmaišydami po kiekvienos. Suberkite 180 g miltų kartu su kepimo milteliais, druską. Išmaišykite. Padalinkite masę į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite likusius miltus, o į kitą – kakavą.

3. Pramaišiui dėkite abidvi tešlas į formą ir lengvai permaišykite mediniu iešmeliu. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 45 min.

4. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. 10 min. keksą aušinkite formoje, po to atsargiai išimkite ir aušinkite ant grotelių


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg