top of page

Duonelė prie vyno su žolelėmis ir alyvuogėmis (Receptas)

Gera, kai mėgstamą vyną palydi mėgstamas gardus kąsnelis. Kviečiame išsikepti mielinės tešlos duonelės, kuri puikiai dera su lengvu gėrimu. Nesudėtingas receptas pokalbio pradžiai.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

6–8 asm.

Gaminimo laikas: apie 2 val.


Duonelei prie vyno paruošti reikia:

  1. Miltus sumaišykite su sausomis mielėmis ir užpilkite šiltu vandeniu. Įmaišykite druską.

  2. Tešlą gerai minkykite rankomis (apie 7 min.). Sudėkite ją į švarų indą ir apšlakstykite dviem šaukštais TORRES alyvuogių aliejaus „El Siilencio Arbequina“.

  3. Uždenkite tešlą drėgnu rankšluosčiu ir kildinkite kambario temperatūroje apie 45 min., kol padvigubės.

  4. Iškilusią tešlą sudėkite į kepimo formą, pirštais įspauskite duobutes, sudėkite prieskonines žoleles, alyvuoges ir viską gausiai apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi, užberkite druskos.

  5. Kepkite orkaitėje 210 °C temp. apie 20 min.

  6. Iškeptą duonelę supjaustykite ir patiekite su TORRES NATUREO nealkoholiniu vynu „Rose“.


Gardžių atradimų.




Naujausi įrašai

bottom of page