#Devilsfoodcake dienai – rimta šokoladinė nuodėmė

Šiandien, gegužės 19-ąją minima oficiali Devil's food cake diena. Geresnės progos velniškai nuodėmingam labai šokoladiniam tortui pavadinimu Velnio maistas" nė nesugalvosi!

Receptas velniškai ilgas, laiko sąnaudos irgi nekuklios, bet tokiai nuodėmiai taip ir priklauso.



Įdomu ir tai, kad šis saldėsis buvo sukurtas XX amžiuje, kai torto vardai privalėjo pritraukti ir sudominti klientus. Taip pat kai kuriuose šaltiniuose teigiama, kad pavadinimas sukurtas kaip priešprieša Angel's food tortui, kuris pasižymi šviesiu vaniliniu biskvitu ir daug lengvesniu, grietinėlės pagrindo kremu.

Kaip teigia ir torto vardas, jis tikrai nuodėmingas. Sodrūs, tamsūs it naktis šokoladiniai biskvitai praturtinami kavos aromatu. Rudasis cukrus suteikia jiems drėgnumo, tad tortas išlieka drėgnas ir minkštas. O prie šio gilaus skonio puikiai dera šokoladinis riešutų sviesto kremas, kuris, suteikdamas šiek tiek kartumo ir sūrumo, tobulai subalansuoja skanumyną. Galiausiai torto viduryje pridedamas traškus sluoksnis pagyvina tekstūrą ir paverčia šį desertą tiesiog nepamirštamu.




Gaminimo laikas: apie 1 val. pasiruošimui + 1,5 val. biskvitų kepimui + kelios valandos jų atvėsinimui + torto laikymas šaldytuve per naktį.

Vienas 20-22 centimetrų skersmens tortas


Reikia:


Biskvitams:

  • 145 gramų kambario temperatūros sviesto

  • 200 gramų baltojo cukraus

  • 70 gramų rudojo cukraus

  • 2 kiaušinių

  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

  • 120 gramų 30% grietinės

  • 2 valgomųjų šaukštų žemės riešutų sviesto

  • 285 gramų miltų