Citrinų šerbetas


Citrinų šerbetas, vmg receptas

8 asm.

Gaminimas 20 min.

Zzz 12 val.

Reikia:

  • 150 ml šviežiai išspaustų citrinų sulčių

  • 200 g miltelinio cukraus

  • 300 vandens

  • 1 šaukštelio nutrinto geltonojo apelsinų žievelės sluoksnio

  • 25 ml citrinų arba apelsinų likerio

  • 2 baltymų

1. Apelsinų sultis sumaišykite su cukrumi, vandeniu, žievele. Sirupą užvirinkite ir virkite nustatę mažą kaitrą 2–3 min. Supilkite likerį, išmaišykite. Visiškai ataušinkite. 2. Baltymus išplakite ir sumaišykite su sirupu, visą masę supilkite į metalinį dubenėlį ir dėkite į šaldiklį. Retkarčiais permaišykite – kiaušinių baltymai susimaišys. 3. Kai masė bus beveik sustingusi, sudėkite ją į išskobtas citrinų puseles. 4. Suvyniokite į aliuminio plėvelę ir užšaldykite.

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg