Daugiau receptų šventėms rasite naujoje Alfo knygoje ALFAS VIENAS NAMUOSE. KALĖDOS. Ją pavartyti galite ČIA.
12–14 asm.
Gaminimas 60 min.
Zzz 14 val.
Orkaitės t-ra 180 °C
Kepimo laikas 40 min.
Cinamoninių bandelių pyragui reikia:
30 g šviežių mielių
100 g cukraus 90 ml šilto pieno
Žiupsnelio druskos
100 g sviesto
100 g grietinės
2 kiaušinių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
500 g miltų
Bandelėms suformuoti:
2 labai prinokusių bananų
120 g cukranendrių cukraus
1 šaukštelio cinamono
½ šaukštelio kardamono
1 kiaušinio (patepti)
Glajui:
100 g miltelinio cukraus
1 šaukšto citrinos sulčių
Sumaišykite mieles su 2 šaukštais cukraus bei pienu ir palikite 20 min., kad mielės suaktyvėtų.
Sumaišykite mielių tirpalą, likusį cukrų, druską, ištirpintą sviestą, grietinę, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę. Persijokite miltus ir sumaišykite su tešlos skystąja dalimi.
Gerai išminkykite. Pirmiausiai 5–6 min. lėtais apsukimais, po to galima ir greičiau. Tešla turi būti glotni.
Įdėkite į didelį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.
Išklokite kepimo popieriumi kepimo formą aukštais kraštais.
Bananus sutrinkite. Cukranendrių cukrų sumaišykite su cinamonu ir kardamonu.
Tešlą plonai iškočiokite, patepkite minkštu sviestu, bananų tyre, gausiai pabarstykite cukranendrių cukraus, kardamono ir cinamono mišiniu. Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite neaukštomis bandelėmis ir sustatykite bandeles formoje išsaugodami 2 cm tarpus. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite paviršių kiaušinio plakiniu.
Kepkite 180 °C temperatūroje. Dar karštas bandeles pašlakstykite glajumi.
Glajui persijokite miltelinį cukrų ir sumaišykite su citrinos sultimis.
Skanaus!