„Canelloni“ su moliūgų padažu (Receptas)

Jaukieji „canelloni“ su moliūgų padažu – ryškus ir linksmas pasiūlymas lengvai vakarienei.

Įdaryti makaronai su moliūgų padažu, receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Įdarytiems makaronams su moliūgų padažu pagaminti reikia:

  • 300 g „canelloni“ (didelių tuščiavidurių cilindro formos makaronų)

  • 500 g rikotos

  • 150 g špinatų

  • 1 skiltelė česnako

  • Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto

  • 20 g sviesto įdarui ir sviesto formai patepti

  • 1 šaukštas maltų džiūvėsėlių

  • 250 ml moliūgų tyrės

  • 100 ml grietinėlės

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • Moliūgo gabaliukų

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Česnaką sutraiškykite ir pakepkite svieste, kol gražiai apskrus. Išimkite. Suberkite į sviestą špinatų lapus, patroškinkite nustatę mažą kaitrą. Kai špinatai nuvys, pagardinkite juos druska ir muskato riešutu. Ataušinkite. Susmulkinkite špinatus ir sumaišykite juos su rikota. Pasūdykite. Gautu įdaru įdarykite makaronus.

  3. Moliūgų tyrę sumaišykite su grietinėle ir kietuoju sūriu, pasūdykite.

  4. Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais. Dėkite makaronus, užpilkite padažu. Ant viršaus sudėliokite moliūgo gabaliukus. Kepkite maždaug 20 min.

Skanaus!