Blyneliams su aviečių padažu (Receptas)

Pusryčiams ir vakarienei – skanieji avižinės košės blyneliai su aviečių padažu.


blyneliai su aviečių džemu, receptas
VMG nuotr.

4 asm.


Blyneliams su aviečių padažu pagaminti reikia:

  • 200 ml DOBILAS pieno

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 2–3 nedidelių kiaušinių

  • 1 pakelio DOBILAS vanilinės varškės

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto DANSUKKER ekologiško cukraus „Panevėžio Plius“

  • Natūralios vanilės (pagal skonį)

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 120 g miltų

  • 50 g AUGA avižinės košės su cinamonu ir obuoliais

  • 3 šaukštų įvairių sėklų (moliūgų, saulėgrąžų, čija, linų sėmenų)

  • Aliejaus (kepti)


Patiekimui:

  • Mėgstamų šviežių ar šaldytų uogų

  • DOBILAS vanilinio jogurto

  • Mėtų lapelių


1. Į didelį dubenį supilkite DOBILAS pieną, šaukštą aliejaus, įmuškite kiaušinį, dėkite DOBILAS vanilinę varškę, pasūdykite, suberkite DANSUKKER ekologišką cukrų „Panevėžio Plius“, sudėkite vanilę ir viską sumaišykite.

2. Suberkite kartu su kepimo milteliais persijotus miltus ir AUGA avižinę košę su cinamonu ir obuoliais bei sėklas. Išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.

3. Palikite tešlą pastovėti 10–15 min.

4. Įkaitintą keptuvę teptuku patepkite aliejumi. Kepkite sklindžius nustatę vidutinę ar kiek mažesnę kaitrą.

5. Dėkite tešlą šaukštu ir kepkite stebėdami: jei pradės labai skrusti, sumažinkite kaitrą. Apkepkite iš abiejų pusių. Sklindžius išimkite ant popierinių rankšluosčių.

7. Sklindžius patiekite su DOBILAS jogurtu ir mėgstamomis uogomis.


Skanaus!