Beveik šventiniai pusryčiai: morkų varškėčiai su apelsinais!

Mėgstate varškėčius? Išbandykite apelsinais kvepiančių morkų varškėčių receptą.

varškėčiai, varškėčiai su morkomis, receptas, Alfas Ivanauskas
Valerijos Stonytės nuotr.


4 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzzz 10 min.

Kepimas 15 min.


Varškėčiams su morkomis ir apelsinais pagaminti reikia:

  • 500 g (9 proc.) varškės masės arba varškės

  • 2 kiaušiniai

  • 1 šaukštas cukraus

  • Druskos

  • 2 vid. dydžio morkos

  • 1 apelsinas

  • 3 kupini šaukštai manų kruopų

  • Nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių

  • Lydyto sviesto kepti ir formuoti varškėčius

  1. Sutarkuokite morkas smulkia tarka. Nutarkuokite apelsino žievelę. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus ir druskos, sudėkite tarkuotas morkas ir apelsinų žievelę. Suberkite manų kruopas ir kepimo miltelius. Trumpam tešlą atidėkite.

  2. Plonai patepkite lydytu sviestu lėkštę arba padėklą. Suformuokite storą tešlos volelį.

  3. Suskirstykite volelį vienodomis dalimis ir pateptomis lydytu sviestu rankomis formuokite apvalius arba pailgus varškėčius. Dėkite juos į pateptą padėklą.

  4. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite lydyto sviesto ir vidutiniškai jį įkaitinkite. Dėkite varškėčius į keptuvę ir stebėkite kepimą – jei pradės labai skrusti, mažinkite kaitrą. Apkepkite iš vienos ir iš kitos pusės. Patiekite su grietine arba uogiene.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg