top of page

#Bemėsos. Brusketos su baklažanais ir rikota (Receptas)

Greitai pagaminamas, gardus, sotus, pikantiškas užkandis ir sau, ir svečiui pavaišinti. Pagaminsite greitai, pavyks iš pirmo karto!


brusketos su baklažanais_Alfo  receptas
VMG nuotr.


3–4 asm. 

Gaminimo laikas: apie 40 min.


Brusketoms su baklažanais ir rikota pagaminti reikia:

  • 1 kepalo gruziniškos duonos

  • 200 g rikotos sūrio

  • 3–4 skiltelių česnako

  • 2 saujelių petražolių lapelių

  • 1 nedidelio svogūno

  • 2 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus su judros sėklomis

  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių

  • 2 saujų įvairiaspalvių vyšninių pomidorų

  • 1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 1 nedidelio baklažano

  • 1 saujos juodųjų alyvuogių

  • 3–4 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI padažo „Napoletana“

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 1 saujelės bazilikų lapelių (papuošimui)

  1. Gruzinišką duoną supjaustykite netaisyklingais gabalėliais.

  2. Rikotos sūrį sumaišykite su viena skiltele tarkuoto česnako, saujele smulkiai pjaustytų petražolių lapelių bei druska ir pipirais.

  3. Svogūną supjaustykite stambiais kubeliais ir dėkite į šaltą OBELIŲ rapsų aliejų su judros sėklomis. Suberkite aitriųjų paprikų dribsnius ir kaitinkite ant vidutinės kaitros apie 10 min., kol svogūnai suminkštės.

  4. Dėkite kepti per pusę perpjautus vyšninius pomidorus ir viską pagardinkite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi.

  5. Baklažaną pjaustykite stambiais kubeliais ir su alyvuogėmis dėkite kepti kartu su pomidorais. 

  6. Troškinkite apie 20 min., vis pamaišydami. Sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI padažą „Napoletana“ ir dar patroškinkite apie 10 min.

  7. Ant pjaustytos gruziniškos duonos tepkite rikotos kremą, ant viršaus dėkite troškintas daržoves, papuoškite bazilikų ir petražolių lapeliais.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page