#Zerowaste: intensyvaus skonio sūrio vaško sultinys (Receptas)

Dažną sūrį dengia sūrio vaškas, kuris yra svarbus ingredientas, padedantis sūrį brandinti ir sandėliuoti. Sūrio vašką paprastai nupjaustome ir išmetame, tačiau virtuvės šefas Bernardas Anužis primygtinai rekomenduoja išbandyti jį naujame amplua.


sūrio vaško sultinys, receptas
VMG nuotr.

Šiam naujam amplua tinka tik tikras sūrio vaškas, netinka plėvelė, kuria dengiami kai kurie sūriai, nes plėvelė nėra valgomas ingredientas.

Nupjaustytą sūrio vašką sudėkite į indą ir kaitinkite ant labai silpnos kaitros apie pusvalandį (iki valandos). Kai išsilydys, išgriebkite kietus likučius. Ir štai turite intensyvaus skonio sultinį (Tik nepripilkite per daug vandens!), kuris tinka ir sriuboms virti, ir sūrio padažams gaminti.

Jeigu gaminsite sūrio padažą, į sultinį įtarkuokite dar šiek tiek sūrio, bet labai nedaug. Sūrio sultinio įpilkite ir į gaminamą bešamelio padažą lazanijai. Pirštelius aplaižysite!


Skanaus!

Naujausi įrašai