Sakoma, kad tai vaistas nuo visų ligų. Skanaus, kvapnaus, turtingo naminio sultinio receptas.
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 30 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Virimas 1 val.
Vištienos sultiniui išvirti reikia:
1 kepto viščiuko kaulų
1 svogūno
2 morkų
1 petražolių šaknies
2 skiltelių česnako
½ šaukštelio juodųjų pipirų žirnelių
½ šaukštelio kvapniųjų pipirų žirnelių
Druskos
Ryšelio mėgstamų prieskoninių žolių
Kepto viščiuko kaulus ir nuluptas bet nesmulkintas daržoves, išskyrus žoleles, sudėkite į skardelę ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 min, kol stipriai apskrus.
Sudėkite viską į puodą, užpilkite šaltu vandeniu (2 l), užvirinkite, sudėkite pipirus. Sumažinkite kaitrą tiek, kad sultinys vos vos burbuliuotų, ir virkite dar apie valandą. Pabaigoje sudėkite prieskonines žoleles ir druską – ragaukite, nes kaulai sūdyti, tad šiuo atveju vadovaukitės savo skoniu. Pavirkite 4–5 min.
Viską perkoškite.
Skanaus!