Baltos agurkų ir ridikų sriubos receptas (tikra šaltibarščių konkurentė)

Balta agurkų ir ridikų sriuba ir konkuruoja su šaltibarščiais, ir juos sėkmingai pavaduoja, kai norisi skanios šaltos sriubos, kurią galima valgyti kartu su karštomis gardžiomis bulvėmis. Būtinai išbandykite šį Alfo receptą.


šalta agurkų ir ridikų sriuba_Šaltos sriubos receptas_šalta sriuba su agurkais_šaltibarščiai kitaip_Alfo receptas
VMG nuotr.


4 asm.


Baltai agurkų ir ridikų sriubai pagaminti reikia:

  • 250 g agurko

  • 250 g japoniško ridiko

  • 4–5 šaukštų pjaustytų svogūnėlių su laiškais

  • 1 šaukšto krapų

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • 2–3 šaukštų baltojo vyno acto

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 600 ml kefyro

  • 150 g silkės (patiekti)

  • 1 šaukšto baltųjų krienų (patiekti)

  • Žiupsnelio maltos kalendros (patiekti)

1. Agurkus ir ridikus supjaustykite šiaudeliais, suberkite kartu su svogūnais, krapais, druska, pipirais. Viską išmaišykite ir palaukite 5 minutes.

2. Berkite citrinos žievelės, pilkite baltojo vyno actą, kefyrą. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į šaldymo kamerą 20 min.

3. Prie šios sriubos siūlau patiekti smulkiai pjaustytą silkę (ne aliejuje), paskanintą kapotais krienais ir žiupsneliu maltos kalendros. Galite papuošti keptomis bulvėmis, žolelėmis ir paskaninti linų sėmenų ar alyvuogių aliejumi. Šalia šios sriubos mėgstu patiekti keptas bulves be aliejaus ar kitokių riebalų.


Patiekite su karštomis bulvėmis, kurių receptą rasite čia.