Azijietiško skonio burokėlių sriuba su šonkauliukais (Receptas)
- eglerace
- 09-17
- 2 min. skaitymo
Atnaujinta: 10-09
Tai tas atvejis, kai apetitas kyla bežiūrint, o bevalgant tampa aišku, kad norėsis kartoti. Soti, aromatinga, subalansuota tradicinė burokėlių sriuba su netradiciniu jai labai derančiu azijietišku akcentu.
Klasikinių lietuviškų burokėlių ir daržovių derinys susilieja su rytietiškais skoniais: miso, ponzu padažu, šitakiais ir imbieru. Sodraus skonio pagrindą sriubai suteikia lėtai virti, orkaitėje apskrudinti kiaulienos šonkauliukai su barbekiu padažu.
Tai ne tik gardus, bet ir įdomus būdas paįvairinti kasdienį meniu, puikus pasirinkimas savaitgalio pietums ar ypatingai vakarienei.
Išsisaugokite receptą, nes reikės juo dalintis.

Video receptą žiūrėkite VMGONLINE instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
4 asm.
Gaminimo laikas: apie 50 min.
Burokėlių sriubai pagaminti reikia:
500 g BIOVELA lėtai virtų kiaulienos šonkaulių su barbekiu padažu
2 vidutinių morkų
2–3 saliero stiebų
4 skiltelių česnako
100 g šitakių
2 šaukštų BIONATURALIS ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus
10 g imbiero šaknies
480 g KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotų burokėlių obuolių sultyse
700 ml vandens
30 g KIKKOMAN greito paruošimo sriubos „Aka Miso“
2 šaukštų KIKKOMAN padažo „Ponzu“
1 šaukštelio sezamų
Šviežių petražolių sriubai papuošti

Kepimo skardą išklokite SAGA kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite BIOVELA lėtai virtus kiaulienos šonkaulius su barbekiu padažu. Kepkite orkaitėje 180 ºC apie 25 min.
Morkas, salierus, česnakus ir grybus supjaustykite griežinėliais.
Į puodą įpilkite BIONATURALIS ekologiško nerafinuoto rapsų aliejaus. Sudėkite smulkintas daržoves ir išmaišykite. Dėkite grybus ir smulkiai kapotą imbierą.
Į puodą sudėkite KĖDAINIŲ KONSERVAI konservuotus burokėlius obuolių sultyse (be skysčio). Supilkite vandenį.
Suberkite KIKKOMAN greito paruošimo sriubos „Aka Miso“ miltelius. Supilkite KIKKOMAN padažą „Ponzu“. Uždenkite dangčiu ir pavirkite.
Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, ištraukite šonkaulius iš orkaitės, aptepkite pridėtu barbekiu padažu ir pabaikite kepti.
Ant iškepusių šonkaulių užberkite sezamų.
Papuoškite šviežiomis petražolėmis.
Gardžių atradimų.

























