Azija dvelkiantis pusryčių receptas: omletas su sezamais ir grybais


Omletas yra neįtikėtinai universalus patiekalas, kurį tinka valgyti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Azija dvelkiantis omletas su sojų padažu ir skrudintais sezamais – idealus pasirinkimas lėtiems, ilgiems savaitgalio pusryčiams.


Omletas su sezamais ir grybais, Alfo receptai, pusryčių patiekalai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

1 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 6–7 min.


Omletui grynais ir su sezamais pagaminti reikia:

  • 1 šaukšto sezamų

  • 3–4 pievagrybių

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštų sojų padažo

  • 15 g sviesto

  • Kelių laiškinių česnakų laiškų


1. Sezamus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Atidėkite.

2. Grybus supjaustykite griežinėliais, suberkite į keptuvę su aliejumi ir kepkite, nustatę vidutinę kaitrą, kol išgaruos skystis. Atidėkite.

3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius ištrinkite su sojų padažu. Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai sumaišykite su tryniais.

4. Sviestą įkaitinkite, supilkite kiaušinių masę ir kepkite 3 min. Uždenkite dangčiu ir kepkite dar 2 min.

5. Grybų įdarą sudėkite ant omleto ir jį sulenkite. Prieš patiekdami pabarstykite skrudintais sezamais ir kapotais laiškiniais česnakais.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg