top of page

Apelsininis varškės keksas su vyšniomis (Receptas)

Drėgnas, gaivus, saldžiarūgštis, kvepiantis ir vasara, ir... Kalėdomis. Patiks visiems, receptu teks dalintis.

apelsininis keksas su vyšniomis_receptas
VMG nuotr.

Keksui pagaminti reikia:

  • 150 g sviesto

  • 1 stiklinės cukraus

  • 5 kiaušinių

  • 200 g varškės

  • 1 tarkuotos apelsino žievelės

  • 2 šaukštų apelsinų džemo

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 2 stiklinių miltų

  • 5 saujų vyšnių

Trupiniams:

  • 1 šaukšto sviesto

  • 1 šaukšto cukraus

  • 4 šaukštų miltų


1. Sutrinkite trupiniams skirtus produktus ir padėkite juos į šaldytuvą.

2. Sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite po vieną kiaušinį. Suberkite miltus su kepimo milteliais.

3. Į gautą masę sudėkite varškę, apelsinų džemą ir tarkuotą apelsino žievelę. Išmaišykite.

4. Gautą masę sudėkite į sviestu išteptą kekso formą, suberkite vyšnias ir trupinius.

5. Dėkite kepti į iki 175 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45–50 min.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page