Drėgnas, gaivus, saldžiarūgštis, kvepiantis ir vasara, ir... Kalėdomis. Patiks visiems, receptu teks dalintis.
![apelsininis keksas su vyšniomis_receptas](https://static.wixstatic.com/media/215589_74cff1b79add4518888af4447b8cd36f~mv2.jpg/v1/fill/w_980,h_1351,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/215589_74cff1b79add4518888af4447b8cd36f~mv2.jpg)
Keksui pagaminti reikia:
150 g sviesto
1 stiklinės cukraus
5 kiaušinių
200 g varškės
1 tarkuotos apelsino žievelės
2 šaukštų apelsinų džemo
1 šaukštelio kepimo miltelių
2 stiklinių miltų
5 saujų vyšnių
Trupiniams:
1 šaukšto sviesto
1 šaukšto cukraus
4 šaukštų miltų
1. Sutrinkite trupiniams skirtus produktus ir padėkite juos į šaldytuvą.
2. Sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite po vieną kiaušinį. Suberkite miltus su kepimo milteliais.
3. Į gautą masę sudėkite varškę, apelsinų džemą ir tarkuotą apelsino žievelę. Išmaišykite.
4. Gautą masę sudėkite į sviestu išteptą kekso formą, suberkite vyšnias ir trupinius.
5. Dėkite kepti į iki 175 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45–50 min.
Gardžių atradimų.