Austriški bulviniai blynai

Kuo skiriasi lietuviški bulviniai blynai ir austriški? Išbandykite austriškų blynų receptą ir sužinokite.

Austriški bulviniai blynai, vmg receptas, Alfo receptai, Alfas Ivanauskas, bulvių patiekalai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4-6 asm.

Gaminimas 40 min.


Bulviniams blynams reikia:

  • 100 g karštai rūkytos šoninės

  • 1 nedidelio svogūno

  • 4–5 vid. dydžio miltingų bulvių

  • 100 g šviesaus alaus

  • 1 kiaušinio

  • 100 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

1. Šoninę ir svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.

2. Bulves sutarkuokite arba bulvine, arba kiek stambesne tarka. Palikite masę 5–7 min., kad nusistovėtų skystis, ir jį nupilkite. Sumaišykite su kepinta šonine ir svogūnais, supilkite alų ir įmuškite kiaušinį. Sumaišykite su miltais ir druska.

3. Stipriai įkaitinkite mažą keptuvę, įpilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir dėkite šaukštu tešlą į keptuvę. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje.

4. Iškepusius blynelius trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

5. Patiekite su mėgstamu padažu. Austrai šiuos blynus dažnai valgo su grybais.


Skanaus!

Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline1.jpg
Alfo didysis kulinarinis šou naujasis sezonas vmgonline.jpg