Kuo skiriasi lietuviški bulviniai blynai ir austriški? Išbandykite austriškų blynų receptą ir sužinokite.
4-6 asm.
Gaminimas 40 min.
Bulviniams blynams reikia:
100 g karštai rūkytos šoninės
1 nedidelio svogūno
4–5 vid. dydžio miltingų bulvių
100 g šviesaus alaus
1 kiaušinio
100 g miltų
1 šaukštelio druskos
Aliejaus (kepti)
1. Šoninę ir svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.
2. Bulves sutarkuokite arba bulvine, arba kiek stambesne tarka. Palikite masę 5–7 min., kad nusistovėtų skystis, ir jį nupilkite. Sumaišykite su kepinta šonine ir svogūnais, supilkite alų ir įmuškite kiaušinį. Sumaišykite su miltais ir druska.
3. Stipriai įkaitinkite mažą keptuvę, įpilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir dėkite šaukštu tešlą į keptuvę. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje.
4. Iškepusius blynelius trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
5. Patiekite su mėgstamu padažu. Austrai šiuos blynus dažnai valgo su grybais.
Skanaus!
Comments