Auksas – štai kas net gatvės maistą gali paversti brangiausiu ir prabangiausiu. Nors vienas iš japonų virtuvės pasididžiavimų, ramenas, iki šiol tokiu nebuvo laikytas, į patiekalo sudėtį įtraukus aukso lapelius, vieno dubenėlio kaina šoktelėjo daugiau nei dešimt kartų, praneša „The Wall Street Journal“.
Auksas net ir gatvės maistą paverčia brangiausiu ir prabangiausiu (nuotr. „The Wall Street Journal”)
Paprastai už rameno dubenėlį Niujorko gatvėse yra sumokama 14 dolerių (~12 Eur), bet kulinarinį realybės šou „Iron Chef“ Japonijoje laimėjusio šefo Yuji Wakiya restorane „Koa“ Manhatane gaminamas ramenas yra įkainotas 180 dolerių (~160 Eur) suma. Ši kaina pralenkė anksčiau brangiausiu laikytą šefo Shoichi Fujimaki rameną Tokijuje, už kurį prašyta 120 dolerių (~106 Eur).
Brangiausias pasaulyje ramenas su „kobe“ jautiena, trumais ir auksu (nuotr. „The Wall Street Journal“)
Kuo ypatingas Y. Wakiya ramenas? Jis gaminamas iš „Shanton“ sultinio, į kurio sudėtį įeina kiauliena, vištiena, džiovintos krevetės, džiovintos šukutės ir džiovinti „Kombu“ jūros dumbliai. Ramenas patiekiamas su baltaisiais ir žaliaisiais smidrais, ant medžio anglių keptu japonišku „Wagyu“ kobe jautienos kepsniu ir apibarstomas juodaisiais trumais bei 24 karatų aukso lapeliais.
(nuotr. „The Wall Street Journal“)
Brangiausias pasaulyje ramenas yra pilstomas į rankų darbo dubenėlius, o šalia jo kiekvienam svečiui yra įteikiamos įmantrios, auksinės spalvos elementais puoštos rankų darbo valgymo lazdelės, kurias jis galės parsinešti namo. Kol kas per mėnesį, kai šis patiekalas buvo įtrauktas į meniu, rameną užsisakyti ir išbandyti išdrįso tik du žmonės. Tiesa, norintys užsisakyti būtent šį rameną, tai padaryti turi mažiausiai prieš šešias valandas, nes būtent tiek laiko trunka „Shanton“ sultinio ruošimas.
Comments