top of page

Atrask augalinį: ypatingo skonio azijietiška sriuba (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – azijietiška ypatingo skonio sriuba su ryžių makaronais. Norėsis gaminti vėl ir vėl.


azijietiška veganiška sriuba_Alfo receptas
VMG nuotr.

3-4 asm.


Azijietiškai sriubai pagaminti reikia:

  • 1 skardinės konservuotų pomidorų be odelės (geriau jau sutrinti)

  • 1 skardinės kokosų pieno

  • gabaliuko imbiero (nykščio nago dydžio)

  • 2-3 skiltelių česnako

  • 200-250 g grybų (svarbu, kad grybai būtų iš tvirtesnių, nesubyrančių – recepte  naudoti shiitake, dar tiktų portobelo)

  • keleto šaukštų kokosų aliejaus kepimui

  • raudonojo kario pastos (naudoti kiekį pagal instrukciją ant pakuotės)

  • druskos (arba pusės kubelio sultinio, jei pilsite papildomai 150-200 ml vandens skystesnei sriubai gaminti)

  • 3-4 porcijos ryžių makaronų (paruošti pagal instrukciją ant pakuotės)

  • 1 raudonos paprikos

  • pusės vidutinio dydžio cukinijos

  • kalendros žalumynų

  • laimo (žaliosios citrinos)


Papildomai galima įdėti:

  • konservuotų sojų pupelių daigų

  • kepintų tofu kubelių


  1. Kokosų aliejuje trumpai pakepiname smulkintą imbierą ir česnaką. Beriame pjaustytus grybus; šiek tiek jiems apkepus – dedame kubeliais pjaustytą papriką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją; viską truputį patroškiname.

  2. Kai daržovės šiek tiek suminkštėja, į puodą pilame pertrintus konservuotus pomidorus bei kokosų pieno skardinę. Jei norime skysčiau – pilame vandens (tada gali tekti pasūdyti). Pasemiame sriubos skysčio į atskirą puodelį ir jame ištirpiname, išmaišome kario pastą; supilame viską atgal į puodą.

  3. Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės, laikome atskirai. Į dubenėlius dedame makaronus, pilame sriubą, puošiame, skaniname kalendra ir patiekiame su žaliosios citrinos ketvirčiu šalia (kad kiekvienas pasiskanintų).

Skanaus!



 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @EverySpecialDay 


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page