Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – azijietiška ypatingo skonio sriuba su ryžių makaronais. Norėsis gaminti vėl ir vėl.
3-4 asm.
Azijietiškai sriubai pagaminti reikia:
1 skardinės konservuotų pomidorų be odelės (geriau jau sutrinti)
1 skardinės kokosų pieno
gabaliuko imbiero (nykščio nago dydžio)
2-3 skiltelių česnako
200-250 g grybų (svarbu, kad grybai būtų iš tvirtesnių, nesubyrančių – recepte naudoti shiitake, dar tiktų portobelo)
keleto šaukštų kokosų aliejaus kepimui
raudonojo kario pastos (naudoti kiekį pagal instrukciją ant pakuotės)
druskos (arba pusės kubelio sultinio, jei pilsite papildomai 150-200 ml vandens skystesnei sriubai gaminti)
3-4 porcijos ryžių makaronų (paruošti pagal instrukciją ant pakuotės)
1 raudonos paprikos
pusės vidutinio dydžio cukinijos
kalendros žalumynų
laimo (žaliosios citrinos)
Papildomai galima įdėti:
konservuotų sojų pupelių daigų
kepintų tofu kubelių
Kokosų aliejuje trumpai pakepiname smulkintą imbierą ir česnaką. Beriame pjaustytus grybus; šiek tiek jiems apkepus – dedame kubeliais pjaustytą papriką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją; viską truputį patroškiname.
Kai daržovės šiek tiek suminkštėja, į puodą pilame pertrintus konservuotus pomidorus bei kokosų pieno skardinę. Jei norime skysčiau – pilame vandens (tada gali tekti pasūdyti). Pasemiame sriubos skysčio į atskirą puodelį ir jame ištirpiname, išmaišome kario pastą; supilame viską atgal į puodą.
Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės, laikome atskirai. Į dubenėlius dedame makaronus, pilame sriubą, puošiame, skaniname kalendra ir patiekiame su žaliosios citrinos ketvirčiu šalia (kad kiekvienas pasiskanintų).
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @EverySpecialDay
Comments