top of page

Atrask augalinį: šilta grikių ir burokėlių košė (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kar7tą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

šilta burokėlių ir grikių košė_Alfo receptas
KasTasAvokadas nuotr.

Šios šiltos grikių ir burokėlių salotos yra lengvos, maistingos, turi daug baltymų, bei mažai kalorijų. Tai itin skanus ir sveikas pasirinkimas!


Šiltai grikių ir burokėlių košei pagaminti reikia (4 porcijos):

  • 350g grikių kruopų

  • 3 didelių burokėlių

  • 50g špinatų

  • 100g pievagrybių arba kitų grybų

  • 1 nedidelio poro

  • 2 česnako skiltelių

  • 1 arbt. š. džiovinto rozmarino ir ½ arbt. š. druskos (rozmarino druskai gaminti)

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

  • 2 valg. š. kokoso aliejaus

  • 1-2 valg. š. balzaminio acto

  • Druskos

  • Pipirų

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200° C. Nuskuskite ir supjaustykite burokėlius vidutiniais gabaliukais. Grūstuvėje gerai sutrinkite džiovintą rozmariną ir druską. Burokėlius sudėkite į dubenį. Įpilkite 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. balzaminio acto ir rozmarino druską. Kepkite orkaitėje 40 minučių.

  2. Grikių kruopas išvirkite ir palikite, kad išbrinktų. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų. Dėkite supjaustytą porą ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Įdėkite supjaustytą česnaką, pakepkite porą minučių. Tada dėkite supjaustytus grybus ir kepkite kol gerai iškeps. Pagardinkite druska, pipirais ir 1 valg. š. balzaminio acto. Įdėkite špinatus ir pakepinkite dar porą minučių. Galiausiai sudėkite išvirtus grikius ir gerai sumaišykite. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais. Perkelkite grikius į lėkštes ir ant viršaus dėkite kepintus burokėlius.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @KasTasAvokadas.

Naujausi įrašai

bottom of page