Atrask augalinį: trinta burokėlių sriuba (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


trinta burokėlių sriuba_vegan_augalinė mityba_receptas
PLANTASTICKA nuotr.

Jeigu pabodo įprastos sriubos, išbandykite kitokį tradicinių barščių variantą – trintą burokėlių sriubą. Sriuba ne tik skani, bet ir pasižymi labai gražia spalva, o kai rudens vakarai ilgėja, spalvotas maistas galbūt praskaidrins tamsėjančias dienas.


2-3 porcijos


Trintai burokėlių sriubai pagaminti reikia:

  • 4 vidutinio dydžio burokų (nulupti svėrė 575g.)

  • 2 bulvių (nuluptos svėrė 275 g.)

  • 3 česnako skiltelių

  • 1 vidutinio dydžio svogūno

  • 1-1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštelio druskos (naudota Himalajų druska, kitos gali būti sūresnės, tad galite dėti mažiau ir vėliau paragauti)

  • 1,5 šaukštelio kumino prieskonių

  • 1 šaukštelio maltų imbierų

  • Žiupsnio pipirų

  • 2 šaukštų šviežios citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio obuolių acto

  • Šiek tiek petražolių (nebūtina)

  1. Burokus ir bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.

  2. Nulupti ir susmulkinti svogūną bei česnako skilteles.

  3. Į virimo puodą įpilti apie 1-1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus ir apie 3-4 šaukštus vandens, sudėti smulkintus svogūnus ir česnakus ir šiek tiek pakepti, kol suminkštės ir pageltonuos. Jeigu puodas sviltų – įpilti dar šiek tiek vandens.

  4. Į tą patį virimo puodą sudėti pjaustytus burokus ir bulves. Užpilti šaltu vandeniu – tik tiek, kad apsemtų visas daržoves. Šiame recepte buvo įpilta apie 600ml. vandens. Kartu sudėti ir druską, išmaišyti.

  5. Daržoves virti ant silpnos ugnies apie 25-30 minučių arba kol burokai bus minkšti.

  6. Daržovėms išvirus, įmaišyti prieskonius (kuminą, imbierą, pipirus, citrinos sultis, obuolių actą) ir palikti kelias minutes pravėsti.

  7. Visas daržoves sumalti rankiniu ar kitu turimu trintuvu iki vientisos masės. Sriubą galima apibarstyti petražolėmis, sėklomis ar patiekti su augaline grietine/grietinėle.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.