top of page

Atrask augalinį: veganiški Singapūro makaronai

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Gali atrodyti, kad yra sudėtinga gaminti azijietiškus patiekalus. Tačiau tai netiesa: šis receptas yra puikus pasirinkimas greitiems ir turtingo skonio pietums. Nors šis patiekalas dažniausiai gaminamas su mėsa, tofu yra puiki alternatyva augalinei versijai, nedarant kompromiso su skoniu.


veganiški makaronai_receptas_azijos patiekalai
Plantastic blonde nuotr.

2 porcijos


Veganiškiems Singapūro makaronams pagaminti reikia:

  • 180 g paprasto kieto tofu

  • 130 g vermišelių ryžių makaronų

  • 1 vidutinės raudonosios paprikos

  • 150 g cukrinių žirnių (angl. mangetout)

  • 1/2 mažo balto svogūno

  • 5 česnako skiltelių

  • 2 laimų sultys

  • 12 g tarkuoto imbiero

  • 2 šaukštai kokoso cukraus

  • 1 arbatinio šaukštelio gumbų miltelių

  • 1 valgomojo šaukšto kario miltelių

  • 3 šaukštų šviesaus sojų padažo

  • 8 šaukštų sezamų aliejaus

  1. Tofu supjaustykite kubeliais.

  2. Susmulkinkite raudonąją papriką ir svogūną.

  3. Nulupkite česnaką.

  4. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus sezamų aliejaus.

  5. Įpilkite tofu ir pusę kario miltelių ir kepkite, kol tofu išorė taps traški.

  6. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

  7. Užvirinkite šiek tiek vandens ir paruoškite makaronus. (Dėti į dubenį, užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 10 min., kol suminkštės)

  8. Į keptuvę įpilkite likusį sezamų aliejų.

  9. Suberkite svogūną, česnaką, imbierą ir pakepinkite porą minučių.

  10. Į keptuvę sudėkite raudonuosius pipirus ir cukrinius žirnius.

  11. Kepkite, kol suminkštės, ir vėl sudėkite tofu.

  12. Įpilkite kokosų cukraus, sojos padažo ir laimo sulčių. Gerai išmaišykite.

  13. Į keptuvę sudėkite vermišelių makaronus.

  14. Įpilkite ciberžolės miltelių ir likusių kario miltelių ir gerai išmaišykite.

  15. Virkite dar 5 minutes.

  16. Patiekite su laimo skiltele.


Skanaus!



 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už šios savaitės receptą dėkojame Aistei iš #PlantasticBlondie.




Naujausi įrašai

bottom of page