Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Gali atrodyti, kad yra sudėtinga gaminti azijietiškus patiekalus. Tačiau tai netiesa: šis receptas yra puikus pasirinkimas greitiems ir turtingo skonio pietums. Nors šis patiekalas dažniausiai gaminamas su mėsa, tofu yra puiki alternatyva augalinei versijai, nedarant kompromiso su skoniu.
![veganiški makaronai_receptas_azijos patiekalai](https://static.wixstatic.com/media/215589_fd8a2dd524724fcca2a0775e8033a0d2~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_186,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/215589_fd8a2dd524724fcca2a0775e8033a0d2~mv2.jpg)
2 porcijos
Veganiškiems Singapūro makaronams pagaminti reikia:
180 g paprasto kieto tofu
130 g vermišelių ryžių makaronų
1 vidutinės raudonosios paprikos
150 g cukrinių žirnių (angl. mangetout)
1/2 mažo balto svogūno
5 česnako skiltelių
2 laimų sultys
12 g tarkuoto imbiero
2 šaukštai kokoso cukraus
1 arbatinio šaukštelio gumbų miltelių
1 valgomojo šaukšto kario miltelių
3 šaukštų šviesaus sojų padažo
8 šaukštų sezamų aliejaus
Tofu supjaustykite kubeliais.
Susmulkinkite raudonąją papriką ir svogūną.
Nulupkite česnaką.
Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus sezamų aliejaus.
Įpilkite tofu ir pusę kario miltelių ir kepkite, kol tofu išorė taps traški.
Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
Užvirinkite šiek tiek vandens ir paruoškite makaronus. (Dėti į dubenį, užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 10 min., kol suminkštės)
Į keptuvę įpilkite likusį sezamų aliejų.
Suberkite svogūną, česnaką, imbierą ir pakepinkite porą minučių.
Į keptuvę sudėkite raudonuosius pipirus ir cukrinius žirnius.
Kepkite, kol suminkštės, ir vėl sudėkite tofu.
Įpilkite kokosų cukraus, sojos padažo ir laimo sulčių. Gerai išmaišykite.
Į keptuvę sudėkite vermišelių makaronus.
Įpilkite ciberžolės miltelių ir likusių kario miltelių ir gerai išmaišykite.
Virkite dar 5 minutes.
Patiekite su laimo skiltele.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame Aistei iš #PlantasticBlondie.