top of page

Atrask augalinį: bananiniai pusryčių blynai (receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. Ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: bananiniai blynai pusryčiams.


bananiniai pusryčių blynai_blynai širdelės, čirviniai blynai_receptas
PlantasticBlondie nuotr.


Bananiniams pusryčių blynams pagaminti reikia:

  • 1/2 puodelio trintų bananų (2 vidutiniai bananai)

  • 2 puodeliai miltų be gliuteno

  • 1 puodelis avižų miltų

  • 1/2 puodelio kokosų cukraus

  • 1 3/8 puodelio augalinio pieno (receptui naudojau migdolų)

  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus (tirpinto)

  • 2 šaukštelio obuolių sidro acto

  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto

  • 1 šaukštelio cinamono

  • 2 šaukštelio kepimo miltelių

  • žiupsnelis druskos

  1. Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: miltus be gliuteno, avižų miltus, kokosų cukrų, cinamoną, kepimo miltelius ir druską.

  2. Atskirai sumaišome augalinį pieną su obuolių sidro actu, vanile bei tirpintu ir jau šiek tiek atvėsusiu kokosų aliejumi. Šlapius ingredientus pilame į sausų ingredientų mišinį ir išmaišome, kad masė taptų vientisa.

  3. Kepame pasirinkto tipo vaflių keptuvėje. Čia naudota retro stiliaus vaflinė, išėjo 4 vafliai. Taip pat galima naudoti širdelės formos ar keturkampę vaflių keptuvę. Turėtų išeiti apie 5-6 vaflius, priklausomai nuo keptuvės dydžio.

  4. Patiekiame su trintomis ar šviežiomis uogomis, bananu ir riešutų sviestu.


 

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!


Už receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui PlantasticBlondie.


コメント


Naujausi įrašai

bottom of page