top of page

Atrask augalinį: moliūgų sriuba su aitriosiomis paprikomis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.                                                                                                                                                   Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas: moliūgų sriuba su aitriosiomis paprikomis.


moliūgų sriuba su aitriosiomis paprikomis_receptas
Proveg International nuotr.

Ši sriuba skiriasi nuo kitų moliūgo sriubų, kad vietoje įprasto švelnaus skonio ji užkaitina savo aštrumu. Tai greitas ir lengvai pagaminamas patiekalas, puikiai tiksiantis rudens gėrybių sunaudojimui.


Sriubai pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio dydžio kubeliais supjaustyto sviestinio moliūgo

  • 1 kubeliais supjaustytos raudonosios paprikos

  • 1 aitriosios paprikos, supjaustytos žiedais

  • 1 didelio susmulkinto svogūno

  • 1 skardinės pomidorų savo sultyse

  • 750 ml vandens

  • 1 lauro lapo

  • 2 v. š. aliejaus

  • 2 kubelių daržovių sultinio

  • 1 v. š. paprikos miltelių


  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami keletą minučių pakepinkite aitriąją papriką, raudonąją papriką, svogūną ir moliūgą.

  2. Supilkite skardinę pomidorų, įdėkite lauro lapą ir daržovių sultinio kubelius. Supilkite vandenį ir leiskite virti apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.

  3. Išimkite lauro lapą ir suberkite paprikos miltelius.

  4. Sutrinkite sriubą maišytuvu arba rankiniu trintuvu.

  5. Patiekiant sriubą galima papuošti šviežiomis petražolėmis.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir  organizacijos partneriams Proveg International ir jų šefei Theofano Vetouli.


Komentarai


Naujausi įrašai

bottom of page