Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Prasidėjus šakninių daržovių sezonui, kviečiame paskanauti morkų ir cukinijų sriubos. Morkose gausu mineralų, įskaitant fosforą, geležį, magnį, varį, cinką, natrį ir kalį. Jose taip pat yra vitaminų B, C, E ir K. Cukinijose taip pat gausu maistinių medžiagų ir skaidulų. Paskanaukite šios puikios rudeninės sriubos!
Trintai morkų ir cukinijų sriubai paruošti reikia:
4 morkų
1 cukinijos
150 ml kokosų pieno
500 ml vandens
1 a. š. druskos (arba pagal skonį)
4 lauro lapai
2 a. š. kmynų miltelių
2 a. š. kardamono
1 a. š. ciberžolės miltelių
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 čili pipiro
1 cm storio šviežio imbiero griežinėlio
Nuskustas morkas ir cukinijas supjaustykite maždaug 1,5 cm kubeliais. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite.
Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite cukinijas kartu su prieskoniais ir imbieru.
Kepkite apie penkias minutes karts nuo karto pamaišydami.
Sudėkite morkas, pilkite kokosų pieną ir vandenį, įdėkite lauro lapus, druskos. Viską užvirkite ir troškinkite apie 15 minučių ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
Išimkite lauro lapus, ir tada viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, puoškite džiovintomis ar šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir organizacijos partneriams ProVeg International.