Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Azijietiška ypatingo skonio sriuba su ryžių makaronais yra veganiška ir ją norisi gaminti vėl ir vėl.

3-4 asm.
Azijietiškai sriubai pagaminti reikia:
1 skardinės konservuotų pomidorų be odelės (geriau jau sutrinti)
1 skardinės kokosų pieno
gabaliuko imbiero (nykščio nago dydžio)
2-3 skiltelių česnako
200-250 g grybų (svarbu, kad grybai būtų iš tvirtesnių, nesubyrančių – recepte naudoti shiitake, dar tiktų portobelo)
keleto šaukštų kokosų aliejaus kepimui
raudonojo kario pastos (naudoti kiekį pagal instrukciją ant pakuotės)
druskos (arba pusės kubelio sultinio, jei pilsite papildomai 150-200 ml vandens skystesnei sriubai gaminti)
3-4 porcijos ryžių makaronų (paruošti pagal instrukciją ant pakuotės)
1 raudonos paprikos
pusės vidutinio dydžio cukinijos
kalendros žalumynų
laimo (žaliosios citrinos)
konservuotų sojų pupelių daigų (nebūtinai)
kepintų tofu kubelių (nebūtinai)
Kokosų aliejuje trumpai pakepiname smulkintą imbierą ir česnaką. Beriame pjaustytus grybus; šiek tiek jiems apkepus – dedame kubeliais pjaustytą papriką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją; viską truputį patroškiname.
Kai daržovės šiek tiek suminkštėja, į puodą pilame pertrintus konservuotus pomidorus bei kokosų pieno skardinę. Jei norime skysčiau – pilame vandens (tada gali tekti pasūdyti).
Pasisemiame sriubos skysčio į atskirą puodelį ir jame ištirpiname, išmaišome kario pastą; supilame viską atgal į puodą.
Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės, laikome atskirai.
Į dubenėlius dedame makaronus, pilame sriubą, puošiame, skaniname kalendra ir patiekiame su žaliosios citrinos ketvirčiu šalia (kad kiekvienas pasiskanintų).
Gardžių atradimų.
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir @EverySpecialDay.