Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Mėgstate grybainius? Dalinamės grybų paplotėlio receptu.
Patarimai ir įžvalgos:
pasiderinkite skonį dedant savo mėgstamų prieskonių ir žolelių
galite kepti ir keptuvėje, ir orkaitėje
kai kepiau keptuvėje aliejuje, apvoliojau miltuose
galite užšaldyti ir suvartoti vėliau
burgeriui greitai pamarinavau raudonųjų svogūnų citrinų sultyse.
Grybain
250g grybų
200g išvirtų lęšių
100g avižų (truputį jas pasmulkinu blenderyje bet ne visai iki miltų)
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 v.š. maltų linų sėmenų
1 v.š. sojų padažo
1 v.š. maistinių mielių
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. pipirų
Žolelių pagal skonį
1 kubelis šaldytų špinatų - pasirinktinai
1. smulkiai supjaustome svogūną, česnakus ir grybus. 2. apkepame aliejuje svogūną ir įdedame grybus, kepame, kol išgaruos dauguma skysčio. 3. atvėsus grybams, maišome visus ingredientus kartu, formuojame paplotėlius. 4. prieš kepant siūlau apvolioti miltuose arba krakmole, žinoma, galima kepti ir orkaitėje.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui Mind Your Eats.