Atrask augalinį: „Gnocchi“ su moliūgais (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Moliūgai lengvai prisitaiko prie daugelio receptų ir vitaminais bei skoniu gali praturtinti bene visus norimus patiekalus. Taip pat moliūgą galima panaudoti ir gaminant vieną iš itališkos virtuvės patiekalų – „gnocchi“. Šiame recepte „gnocchi“ pateikiami ir su česnakų padažu, tačiau vietoje jo puikiai tiktų pesto ar kiti mėgstami padažai.


moliūgų gnocchi_gnočiai_naminiai gnočiai_receptas_augalinė mityba
@plantasticka nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Kepti bulvių virtinukai su grybų padažu


 

3 porcijoms


„Gnocchi“ su moliūgais pagaminti reikia:

  • 180 g. kvietinių miltų

  • 2-3 nedidelės bulvės (nuluptos svėrė apie 150g.)

  • 225 g. moliūgų tyrės

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 žiupsnelio muskato (nebūtina)

Padažui:

  • 4 šaukštų augalinio margarino/sviesto

  • 2,5 šaukštų šaldytų petražolių (tinka ir šviežios)

  • 4 skiltelių česnakų

  1. Tam kad pasidarytumėte moliūgų tyrę pakanka per puse perpjauti nedidelį moliūgą ir padėjus vidumi į apačią kepimo skardoje iškepti iki 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. arba, kol įbedus šakute jis bus labai minkštas. Tuomet pašalinus žievę moliūgą sumalti ir tai bus moliūgų tyrė.

  2. Nulupti bulves ir sudėjus į verdantį vandenį virti apie 15 minučių arba kol bus minkštos.

  3. Bulvėms išvirus jas sutrinti su specialiu bulvių trintuvu arba tiesiog šakute, kol masė bus vientisa.

  4. Sumaišyti trintas bulves, moliūgų tyrę, miltus ir druską. Pradžioje galima sumaišyti šaukštu, o tuomet minkyti vis įdedant miltų, kol masė mažiau lips prie rankų. Tačiau ji turėtų išlikti minkšta ir gali kažkiek lipti, minkyti jos ilgai taip pat nereikėtų.

  5. Pjaustymo lentą apibarstyti miltais, uždėti masę ir nestipriai spaudžiant iškočioti maždaug stačiakampio formą, apie 2cm. storio.

  6. Iškočiotą masę supjaustyti juostelėmis (apie 2 cm. pločio). Juosteles šiek tiek rankomis paridenti, kad būtų labiau apvalios ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.

  7. Gabaliukus galima įspausti šakute, kad būtų panašesni į tikrus „gnocchi“.

  8. Puode užvirti apie 1,5l. vandens ir į verdantį vandenį sudėti „gnocchi“. Virti vis pamaišant, kol visi jie iškils į paviršių, o iškilius pavirti dar 1-2 minutes.

  9. Lygiagrečiai, kada verdami „gnocchi“, į keptuvę sudėti margariną/sviestą ir palaukti, kol jis ištirps, tada sudėti grūstą/smulkiai tarkuotą česnaką ir petražoles. Pakepti 4-5 minutes vis pamaišant.

  10. Išvirusius „gnocchi“ sudėti į margarino padažą keptuvėje ir pakepti dar kelias minutes. Patiekiant galima užbarstyti grūstų aitriųjų paprikų, augalinio kietojo sūrio ar kitų norimų priedų.


Skanaus!


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. P