top of page

Atrask augalinį: moliūgų kokteilis su meduolių prieskoniais (Receptai)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


moliūgų kokteilis_vegan_augalinė mityba
Plantasticka nuotr.


Šiame recepte naudojami meduolių prieskoniai skirti atkurti „Pumpkin spice“ prieskonių mišinį. Jei jo neturite, galima sumaišyti pavienius namie turimus prieskonius (imbierą, gvazdikėlius, muskatus, cinamoną). Šis kokteilis labai gaivus ir be jokių išskirtinių ingredientų leidžia mėgautis žiemos prieskonių skoniais.


~2 porcijos

Moliūgų kokteiliui su prieskoniais pagaminti reikia:

  • 110 g šaldytos moliūgų tyrės be priedų (galima pakeisti ir šviežia ar atitirpdyta, tik tada kokteilis gali būti skystesnis)

  • 110 g šaldyto banano (svarbu užšaldyti gerai sunokusį)

  • Apie 0,5 šaukštelio meduolių prieskonių

  • 1 šviežios datulės (20 g)

  • 1 šaukštelio riešutų sviesto be priedų (15 g)

  • 270 ml avižų pieno

  • 0,5 šaukštelio „Maca“ miltelių (nebūtina)

  1. Rankiniu ar kitu turimu trintuvu sumalkite visus ingredientus iki vientisos masės.


Skanaus.

 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.


Naujausi įrašai

bottom of page