top of page

Kepti bulvių virtinukai su grybų padažu (Receptas)

Kas mėgsta itališkus gnočius, tikrai neatsispirs šiems greitai pagaminamiems bulvių virtinukams su nuostabiu grybų padažu.

Bulvių virtinukai su grybų padažu, receptas
VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia


2 asm.


Keptiems bulvių virtinukams su grybų padažu pagaminti reikia:

  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų su svogūnėliais arba 1 nedidelio svogūno

  • 200 g mėgstamų grybų

  • 1 česnako skiltelės

  • 1 NATUR COMPAGNIE ekologiško sultinio kubelio su daržovėmis

  • 1 stiklinės karšto vandens

  • 400 g šviežių arba šaldytų bulvių virtinukų

  • 4–5 šaukštų BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“ (kepti)

  • 2–3 čiobrelio šakelių

  • 80–70 g sauso baltojo vyno (gali būti nealkoholinis)

  • 3 šaukštų NATURLI padažo „Umami Original“

  • 5 šaukštų šaldytų žirnelių (atšildytų)

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Supjaustykite svogūnų laiškus, grybus – virtinukų dydžio gabalėliais, česnaką susmulkinkite.

2. Sultinio kubelį ištirpinkite vandenyje.

3. Į ZYLE keptuvę pilkite aliejų, suberkite grybus, svogūnus ir čiobrelius. Išmaišykite ir viską pakepinkite. Tik neperkepkite. Supilkite vyną ir jį nugarinkite. Įberkite pipirų, sumažinkite ugnį ir dėkite umamio padažą, pilkite sultinį. Išimkite čiobrelius ir viską išmaišykite.

4. Suberkite žirnelius ir česnaką. Šiek tiek nugarinkite skystį ir nuimkite nuo kaitros. Įtarkuokite citrinos žievelės.

5. Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite bulvių virtinukus ir virkite apie 2 min., kol iškils į paviršių.

6. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi sudėkite apvirtus virtinukus ir juos apkepkite. Tada ant jų supilkite gamintą padažą ir viską išmaišykite.

7. Patiekdami puoškite smulkintais svogūnų laiškais arba čiobreliais. Užberkite juodųjų pipirų.


ALFO PATARIMAI:

· Svogūną galite pakeisti ir poru.

· Virtinukų galite ir nekepinti, tačiau tokie jie bus tikrai labai skanūs.

· Šis patiekalas yra visiškai augalinis, bet jei mėgstate pieno produktus, prieš patiekdami virtinukus galite į juos įtarkuoti parmezano sūrio, kuris dar kitaip atskleis jų skonį.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page