top of page

Atrask augalinį: čili troškinys su anakardžių grietine (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Čili troškinio pagal šį receptą procesas labai nesudėtingas, o ingredientai visai paprasti. Tai sotus, sušildantis, pilnas skonių, prieskonių, ugnies ir gyvybės patiekalas.


veganiškas čili_receptas
@everyspecialday nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2-3 asm.


Čili troškiniui pagaminti reikia:

  • skardinės konservuotų pomidorų savo sultyse be odelių

  • skardinės konservuotų raudonųjų pupelių

  • skardinės baltųjų pupelių

  • pomidorų padažo pagal skonį

  • vieno vidutinio dydžio svogūno

  • veganiškos mėsos faršo

  • prieskonių - paprikos miltelių, čili pipirų, paprastų pipirų, druskos, galima naudot meksikietiškus prieskonius

  • papildomai galima dėti: papriką, tarkuotų morkų

  • Anakardžių grietinei (laikyti šaldytuve, suvartoti per savaitę) reikės:

  • 1 puodelio mirkytų anakardžių

  • 1/2 puodelio nesaldinto augalinio pieno (arba vandens)

  • 2-3 šaukštų citrinos sulčių (pagal skonį), jas galima pakeisti obuolių sidro actu

  • po 1/2 šaukštelio svogūnų bei česnakų miltelių (galima naudoti tiesiog kepintus)

  • maždaug 1/4 šaukštelio druskos ir pipirų

  1. Gaminame troškinį: keptuvėje pakepiname supjaustytą svogūną, kai apskrunda, beriame faršą, viską išmaišome, beriame prieskonius. Jei dėsite daugiau daržovių, pvz. kubeliais smulkintas paprikas arba tarkuotas morkas, apkepkite ir jas.

  2. Į puodą supilame konservuotus pomidorus ir šiek tiek juos pamaigome šakute. Ten pat beriame perplautas pupeles, dedame 2-3 šaukštus pomidorų padažo (galima iškart pirkti raudonas pupeles, konservuotas pomidorų padaže). Viską išmaišome, sukrečiame svogūnus ir faršą, pašildome kartu, jeigu reikia, dedame daugiau prieskonių.

  3. Skaniname anakardžių grietine, labai tinka ir skrudinta balta duona.


 

Kaip pasigaminti anakardžių grietinę? Tai paprasta. Mirkome anakardžius, šaltame vandenyje per naktį arba, jeigu neturime laiko, 20 minučių palaikome užpylę verdančiu vandeniu, perplauname ir suplakame su visais kitais ingredientais.


 

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už receptą dėkojame organizacijai Gyvi gali ir tinklaraščiui @everyspecialday.



Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page