Atrask augalinį: veganiški makaronai sviestinio moliūgo padažu – tarsi su sūriu (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Jeigu ieškote sveiko makaronų su sūriu recepto, turėtumėte išbandyti šį receptą. Jei nenorite naudoti aliejaus, vietoj aliejaus galite naudoti šiek tiek vandens.


veganiški makaronai_makaronai su sūriu_vegan_augalinė mityba_receptas
Simple Vegan Blog nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI

Veganiški singapūro makaronai


 


2 asm.


Veganiškiems makaronams su sūriu pagaminti reikia:

  • 2 puodeliai nulupto ir kubeliais pjaustyto moliūgo

  • ¼ puodelio sojos pieno arba bet kokio nesaldinto augalinio pieno

  • 2 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus

  • 1 arbatinis šaukštelis svogūnų miltelių

  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

  • 1-1½ arbatinio šaukštelio jūros druskos

  • 4 šaukštai maistinių mielių

  • 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių

  • 200 g jūsų pasirinktų makaronų

  • Šviežios petražolės papuošimui, neprivaloma

  1. Sviestinį moliūgą troškinkite maždaug 10 minučių arba tol, kol jis suminkštės. Į puodą dėkite garintuvo krepšelį, įpilkite šiek tiek vandens, o kai užvirs, suberkite moliūgą ir verkite ant vidutinės-stiprios ugnies. Taip pat galite virti arba kepti.

  2. Garuose virtus moliūgus sudėkite į trintuvą su likusiais ingredientais (išskyrus makaronus) ir sutrinkite iki vientisos masės.

  3. Išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus. Mes nededame druskos, bet tai priklauso nuo jūsų! Virkite makaronus, kol garinsite moliūgą- taip sutaupysite šiek tiek laiko.

  4. Puode sumaišykite makaronus ir padažą.

  5. Rekomenduojame ant viršaus užberti šviežių petražolių, bet tai neprivaloma.Laikykite sandariame inde šaldytuve iki 4 dienų arba net užšaldykite. Galite pašildyti

  6. Šį nuostabų patiekalą, bet įpilkite šiek tiek pieno, nes padažas tikriausiai bus per tirštas.


Skanaus!


 


Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!