top of page

Atrask augalinį: braškių ir persikų glotnučio desertas (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.      


Saldus ir gaivus braškių ir persikų glotnučio dubenėlis, kuris puikiai tiks pusryčiams ir suteiks energijos visai dienai. Didelė vaisių porcija ir omega-3 riebalų rūgštys padės atsigaivinti ir pasijusti sotiems. Puikus būdas pradėti dieną!


braškių ir persikų glotnutis_receptas
 Challenge 22 nuotr.

Glotnučiui pagaminti reikia:

  • 1 puodelio kokoso vandens arba migdolų pieno (arba 240 g)

  • 1 puodelio šaldytų braškių (arba 150 g)

  • 1 puodelio šaldytų persikų (arba 250 g)

  • 1 šaldyto banano

  • 2 šaukštų ispaninio šalavijo (chia) sėklų

Papuošti:

  • ¼ puodelio pjaustytų braškių (arba 30 g)

  • ½ banano, supjaustyto griežinėliais (arba 50 g)

  • 1 šaukštas ispaninio šalavijo (chia) sėklų


1. Į galingą trintuvą supilkite kokosų vandenį ar migdolų pieną, šaldytas braškes, persikus, bananus ir chia sėklas. Trinkite galingiausiu režimu iki vientisos masės (gali tekti kelis kartus sustabdyti ir mentele nubraukti trintuvo šonus, nes masė labai tiršta ir gali sunkiai trintis).2. Supilkite glotnutį į dubenėlį. Viršų papuoškite uogomis, bananų griežinėliais ir chia sėklomis. Pagal skonį, galite pridėti kitų priedų, kaip riešutų sviestas, granola ir kt.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Challenge 22.


Naujausi įrašai

bottom of page