top of page

Atrask augalinį: agurkų ledai (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


agurkų ledai_veganiškas receptas_naminiai ledai
skaniai kepa nuotr.

Nuostabūs, gaivūs ir sveiki agurkų ledai. Mėgaukitės jais vyraujant šiltiems, saulėtiems orams!


Agurkų ledams pagaminti reikia:

  • 500 g nuluptų ir supjaustytų (~1cm storio gabalėliais) agurkų

  • ½ puodelio (~100 ml) šviežiai spaustų laimų sulčių

  • 1 ½ puodelio mėtų lapelių

  • 4 kivių

  • 1 v.š. saldiklio (klevų, datulių ar agavų sirupo) (jei norite saldžiau, galima dėti daugiau)

  • 1 ½ puodelio (~300ml) vandens


  1. Visus ingredientus dedame į kokteilinę ir gerai suplakame. 

  2. Gautą masę supilstome į ledų formeles.

  3. Dedame į šaldymo kamerą bent 3-4 val.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir skaniai kepa.


Naujausi įrašai

bottom of page