Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Nuostabūs, gaivūs ir sveiki agurkų ledai. Mėgaukitės jais vyraujant šiltiems, saulėtiems orams!
Agurkų ledams pagaminti reikia:
500 g nuluptų ir supjaustytų (~1cm storio gabalėliais) agurkų
½ puodelio (~100 ml) šviežiai spaustų laimų sulčių
1 ½ puodelio mėtų lapelių
4 kivių
1 v.š. saldiklio (klevų, datulių ar agavų sirupo) (jei norite saldžiau, galima dėti daugiau)
1 ½ puodelio (~300ml) vandens
Visus ingredientus dedame į kokteilinę ir gerai suplakame.
Gautą masę supilstome į ledų formeles.
Dedame į šaldymo kamerą bent 3-4 val.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir skaniai kepa.