top of page

Atrask augalinį: veganiškas tiramisas (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.  

                                                                                                                                                                         

Veganizuota tiramisu versija yra viena iš alternatyvų, koks gali būti tiramisu be kiaušinių, pieno produktų ir net be cukraus. Šiuo desertu galima mėgautis be sąžinės graužimo! 

 

augalinis tiramisas_receptas
@žaliabetnežolė nuotr.

2 tiramisu pyragaičiams pagaminti reikia:

  • 75 g miltų

  • 50 g avižinių miltų

  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių

  • žiupsnelio druskos

  • 3 šaukštų kokosų aliejaus

  • 3 šaukštų agavų sirupo

  • 60 ml augalinio pieno

  • 75 ml stiprios kavos (biskvitų sulaistymui)

  • Kreminiam sluoksniui reikės:

  • 200 gr silken tofu

  • 3 šaukštų agavų sirupo

  • 3 šaukštų riešutų sviesto

  • 1/2 šaukštelio tirpios kavos granulių

  • vanilės

  • žiupsnelio druskos

  • kakavos miltelių (pabarstymui)

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių. Inde sumaišykite biskvito ingredientus: kvietinius miltus, avižinius miltus, kepimo miltelius ir druską. Supilkite pašildytą kokosų aliejų, augalinį pieną, agavų sirupą ir išmaišykite iki vientisos masės.

  2. Gerai išmaišytą tešlą supilkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Idealiausia kepimo forma šiam kiekiui - 20cm x 12cm. Kepkite apie 15 minučių.

  3. Iškepusį palikite pilnai ataušti.

  4. Kremo paruošimas: kiek įmanoma labiau nusausinkite silken tofu. Visus kreminio sluoksnio ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą su S formos peiliuku ir sumalkite iki vientisos masės. Metaline formele iš biskvito išspauskite apskritimą, gautą apskritimą perpjaukite pusiau.

  5. Dėkite biskvito pagrindą, suliekite kava, užtepkite kreminį sluoksnį. Taip pakartokite du kartus. Viršų pabarstykite kakavos milteliais. Galima valandai įdėti į šaldiklį, kad galėtumėte lengviau išimti iš formos. 


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir  @žaliabetnežolė.


Naujausi įrašai

bottom of page