top of page

Atrask augalinį: čija pudingas su šilauogėmis (Receptas)

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų.       Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.


Augalinę jogurto ar pudingo alternatyvą pasidaryti gali būti labai paprasta, tam net neprireiks pirkti jau paruoštų augalinių jogurtų. Tereikia augalinio pieno, čija sėklų ir pasirinkto saldiklio, pavyzdžiui, klevų sirupo. Išbrinkusios sėklos ne tik suteiks tirštą konsistenciją, bet bus ir naudingų medžiagų šaltinis, kuo negali pasigirti dauguma kitų jogurtų ar pudingų.

čija pudingas_veganiškas receptas
Plantasticka nuotr.

1 asm.


Čija pudingui pagaminti reikia:

  • Puse gerai sunokusio banano

  • 200 ml. augalinio pieno (naudotas migdolų)

  • 40 g. čija sėklų

  • 1 šaukšto klevų sirupo (arba kito saldiklio)


  1. Pusę banano sutrinti šakute iki vientisos masės. Jį sumaišyti su pienu, čija sėklomis ir klevų sirupu taip pat iki vientisos masės.

  2. Visą mišinį supilti į stiklinę ar 2 mažus indelius ir laikyti šaldytuve bent 3 valandas arba per naktį. 

  3. Prieš valgant galima užsidėti mėgstamų uogų ir kitų priedų.


Skanaus!


 

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantasticka


Comments


Naujausi įrašai

bottom of page