Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams.
Cukinijų ir bulvių vafliai kepa gan ilgai ir šiek tiek svyla prie keptuvės, todėl reikia šiek tiek kantrybės ir negailėti aliejaus. Kepkite nedidelius vaflius, kad būtų nesudėtinga išimti.
Vafliams pagaminti reikia:
1 saldžios bulvės
½ cukinijos
1 česnako skiltelės
1 v. š. su kaupu ryžių miltų
1 v. š. maltų linų sėmenų + ½ v. š balkšvojo gysločio maltų sėklų + 50 g vandens
prieskonių (naudojau: citrinpipirius, maltus česnako miltelius, baziliką)
druskos
aliejaus kepimui
Sutarkuojame saldžią bulvę, cukiniją ir česnaką. Sudedame į dubenį, užpilame šiek tiek druskos, išmaišome ir paliekame 20 min.
Sudedame daržoves į medžiaginį maišelį ar rankšluostį ir nusunkiame vandenį.
Sumaišome linų sėmenis, gysločio sėklas ir vandenį, paliekame išbrinkti.
Sudedame miltus, prieskonius, druską bei linų sėmenų mišinį ant nusausintų daržovių ir viską gerai išmaišome. Įkaitiname keptuvę, patepame aliejumi (naudojau kokosų) ir kepame (vaflinėje kepiau apie 10 min.) kol apskrunda.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui so_delicous_vegan.