top of page

Artur Swan: mėgaukitės mažomis nesąmonėmis kasdien ir nesijauskite kalti!

Šeštasis „Skonio iššūkio“ dalyvis Artur Swan, geriau žinomas kaip „Motyvuotas Atletas“, atskleidė, kuo gyvena sportininkai: pasirodo, ir jie leidžia sau mažas nuodėmes (netgi kasdien!). Išgirdome skaniausią Vilniaus restorano rekomendaciją ir išgavome firminį pusryčių receptą – Artur tikina, kad jei tik išbandysite, šis receptas taps mėgstamiausiu pasirinkimu pusryčiams.

Ar yra kokių nors su maistu susijusių iššūkių, kuriuos teko įveikti? 

Prieš tris metus esu daręs iššūkį, kurio metu per vieną dieną reikėjo suvartoti 10 000 kalorijų.  Buvo skanu, bet vakare labai sunku, todėl geriau nekartokite, nebent ruošiatės kučių stalui (juokiasi).

Kokį vieną ar kelis produktus pasiimtumėte į negyvenamą salą?

Riešutų sviestas, kava ir būtinai varškė!

Ką mieliau rinktumėtės – gerą kepsnį ar desertą?

Tiktai gerą mėsos kepsnį, dar geriau – medium rare!

Vytautės Ribokaitės nuotr.


O jei visgi būtų lemta pavirsti desertu, tai koks desertas būtumėte? 

Šokoladas. Tiesiog dievinu visus desertus, kuriuose yra šokolado, pavyzdžiui, sūrio pyragą su šokolado gabalėliais.

Ko visada yra jūsų šaldytuve? Nes jeigu nėra, sakote: „Tuščias!”

Visada rasite pieno be laktozės, nes nemoku namie gerti kavos be pieno, o kai jis dar be laktozės, tai ir pilvo nepučia.

Kiek apskritai mėgstate gaminti? Virtuvėje daugiau sukatės jūs ar žmona? 

Verčiau dviese nesisukti, nes tada visada būnu penkta koja. Geriausia yra po vieną, ir pastaruoju metu tai daro žmona, nors anksčiau man teko net ir tortus kepti. Čia turbūt tipinė vyrų istorija, kai jau veda…

Jei visgi virtuvėje stovite jūs, ką mėgstate gaminti? Apskritai, kokia jūsų mityba, kai esate taip glaudžiai susijęs su sportu? Daug sportininkų mėgsta duetą „vištiena ir kiaušiniai“, o kaip jūs? 

Mano filosofija yra subalansuota mityba tarp gėrio ir blogio. Gera mityba nėra ryžiai, brokoliai ir vištiena. Tai yra blogas pavyzdys ir didelis mitas. Aš renkuosi 80/20 taisyklę, kuomet valgau gerus produktus ir mėgaujuosi mažomis nesąmonėmis kiekvieną dieną, kad save pamaloninčiau: energetinis gėrimas, šokoladukas, ledų porcija ar pan. O dienos mitybą susidaro ir pilnaverčiai patiekalai: makaronai su mėsa, košės, kepsniai ar net sultingi burgeriai.

Vytautės Ribokaitės nuotr. 


Turbūt nuo griežto režimo kartais sau leidžiate pailsėti. Kokios jūsų maisto nuodėmės, arba ką valgote per „cheat days“? 

Mano gyvenimas yra cheat life. Esu mitybos specialistas, todėl mano smegenyse jau yra programinė įranga skaičiuojanti viską, ką dedu į burną, ir intuityviai stabdanti, jei kažko užtenka. Tačiau pradedantiesiems labai rekomenduoju riboti savo mitybą ir turėti „cheat“ valgius tik kartą ar du savaitėje.

Ar yra kokių nors restoranų Vilniuje ar kur kitur Lietuvoje, kuriuos rekomenduotumėte skaitytojams?

„Meatbusters“, nes ten bene geriausi ir sultingiausi burgeriai Lietuvoje, o gal net ir daugiau nei tai… Labai rekomenduočiau paragauti burgerį su kiaušiniu bei šonkauliukus.

Ar turite kokį nors firminį receptą? 

Mano firminiai receptai yra tokie nuobodūs kaip „Karas ir taika“ knyga, bet kiekvieną rytą darausi rytinę košę, kuri yra skani, soti ir labai vertina: avižinės kruopos, baltyminiai milteliai ir riešutų sviesto šaukštas. 5 minutės ir viskas paruošta, o skonis lyg deserto. Sakiau, kad paprasta, bet pamėginkite  patikinu, kad patiks ir taps geriausiais ryto pusryčiais.

Naujausi įrašai

bottom of page