Apetitą žadinančio picos pyrago receptas

Nors šiame kiek netikėtame kepinyje daug sūrio, bet jis labiau panašus į atvirą pyragą. Gražus ir apetitą žadinantis.

picos pyrago receptas
VMG nuotr.

2 asm.

Gaminimas 20 min.

Kepimas 15–20 min.

Orkaitės temperatūra 230 °C


Picos pyragui iškepti reikia:

  • 1 ritinėlio šviežios sviestinės sluoksniuotos tešlos

  • 50 g majonezo

  • 50 g tiršto jogurto

  • 80 g smulkintos mocarelos

  • 1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 6–8 plonų riekelių muskatinio moliūgo

  • Saujelės juodųjų alyvuogių

  • ½ raudonosios paprikos

  • 40 g tarkuoto čederio

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

1. Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C. Geriausiai, jei naudosite specialiai picai skirtą programą.

2. Sudėkite tešlą į miltais pabarstytą kepimo skardą.

3. Sumaišykite majonezą su jogurtu, 40 g smulkintos mocarelos ir Provanso žolelėmis.

4. Gauta mase patepkite tešlą, ant jos sudėliokite moliūgo skilteles, pabarstykite smulkintomis alyvuogėmis ir paprikomis. Sudėliokite likusią mocarelą. Pabarstykite čederiu.

5. Kepkite 20–25 min. Iškepusią picą pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.


Skanaus!